199
Η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας. Από αριστερά, ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας | SOOC

Υπ. Υγείας: τρεις άμεσες δράσεις για να αλλάξει η ζωή των ασθενών

Η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας. Από αριστερά, ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
|SOOC

Υπ. Υγείας: τρεις άμεσες δράσεις για να αλλάξει η ζωή των ασθενών

Το πλαίσιο των άμεσων δράσεων για την καλύτερη διαχείριση των ασθενών στο ΕΣΥ, έθεσαν στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, οι ασθενείς με καρκίνο και άλλες ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ενώ όπως είχε αναφέρει και την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Βασίλης Κικίλιας, οι προσλήψεις νοσηλευτών για τη φροντίδα των ασθενών, θα είναι από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πώς θα ακολουθήσει μία τολμηρή και καινοτόμα πολιτική πρόληψης για τους πολίτες, ενώ θα δώσει έμφαση και στην στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να μη σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεία με το παραμικρό πρόβλημα υγείας».

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός τόνισε πώς «επιθυμώ να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, διότι γνωρίζουμε ότι καταβάλλουν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Θέλω να τους πω ότι τους χρειαζόμαστε μαζί μας σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε».

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και η επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας έγινε στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων με τους υπουργούς του, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...