485
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Υμνοι κυβερνητικών στελεχών για τον Γιώργο Κουρή

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2018, 09:00

Υμνοι κυβερνητικών στελεχών για τον Γιώργο Κουρή

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2018, 09:00

Μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη, από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έως τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και πολλούς άλλους έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή, που πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 81 ετών και να τον περιγράψουν ως ένα σύμβολο της δημοσιογραφίας, προκαλώντας μια κάποια αίσθηση.

Ο Κουρής στήριξε φανατικά μέσω της λαϊκής εφημερίδας Kontra News την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του στο χώρο της ενημέρωσης άφησε το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα τόσο ως δημοσιογράφος, όσο και ως ιδιοκτήτης Μέσων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο Γιώργος Κουρής υπηρέτησε, για πολλά χρόνια, τη μάχιμη δημοσιογραφία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε δήλωσή του με την οποία εξέφρασε τη λύπη και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του εκδότη. «Στην οικογένεια, τους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδελφό του, πρώην βουλευτή, κ. Μάκη Κουρή, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», προσέθεσε.

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αποχαιρετήσει τον Γιώργο Κουρή. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συνεργάτες του Γ. Κουρή, ο οποίος διένυσε μια μακρόχρονη διαδρομή στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και υπήρξε ιδρυτής εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Πολύ πιο εκφραστικός ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος αποκάλεσε τον εκδότη «καπετάνιο» και έντιμο άνθρωπο και προσέθεσε ότι σήμερα ανθίζουν τα περγαμόντα!

«Καλό ταξίδι Καπετάνιε είμαι τυχερός που σε γνώρισα ήσουν έντιμος και ευθύς άνθρωπος, δεν θα ξεχάσω όταν με πολεμούσαν όλοι μαζί που με κάλεσες και μου είπες ότι θα με στηρίξεις γιατί δεν αντέχεις το άδικο. Καλό παράδεισο Γιώργο θα σε θυμόμαστε… σήμερα ανθίζουν τα περγαμόντα..» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κουρή στα πρώτα χρόνια της τηλεοπτικής του καριέρας. «Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Κουρή. Ο Γιώργος Κουρής αποτελούσε μέλος της παλαιάς φρουράς των δημοσιογράφων. Το δε κενό που αφήνει δύσκολα θα καλυφθεί» ανέφερε η Ενωση Κεντρώων.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε και η δήλωση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου για τον εκλιπόντα. «Θέλω να πω ότι παρά τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, ακόμα και όταν είχαμε έντονες πολιτικές διαφωνίες, ποτέ δεν μου επέβαλε τι να πω, τι να γράψω, τι να κάνω. Ήταν ένας εκδότης και ένας δημοσιογράφος μιας άλλης γενιάς, που την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη άποψη, την σεβόταν όσο τίποτε άλλο… Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ο τρόπος με τον οποίο γλύκαινε αυτός ο άνθρωπος όταν ήξερε ότι περνάς δυσκολία. Ο τρόπος που σε στήριζε όταν ήξερε ότι περνάς, μια κακή στιγμή… Και βέβαια, είχε μια μοναδική πίστη σε ό,τι αποφάσιζε να κάνει, αγωνιζόταν μέχρι τέλους, δεν παρέδιδε τα όπλα ποτέ, ήταν ένας μάγκας στρατηγός στη δουλειά. Σκληρός αγωνιστής, σκληρός μαχητής…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...