184
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Νοέμβριο του 2018: Η γλώσσα του σώματος τα λέει όλα | EPA/JULIEN WARNAND

Υμνοι Γιούνκερ στη Μέρκελ για το Προσφυγικό – «Η ιστορία θα τη δικαιώσει»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 09:30
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Νοέμβριο του 2018: Η γλώσσα του σώματος τα λέει όλα
|EPA/JULIEN WARNAND

Υμνοι Γιούνκερ στη Μέρκελ για το Προσφυγικό – «Η ιστορία θα τη δικαιώσει»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 09:30

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξήρε την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ για την πολιτική που αποφάσισε να εφαρμόσει το 2015, στην κορύφωση του Προσφυγικού στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στη Bild τονίζει ότι η Μέρκελ «έπραξε το σωστό το φθινόπωρο του 2015 και η ιστορία θα αποδείξει πως είχε δίκιο», αναφερόμενος στην απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα και η Γερμανία να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Προσθέσει ότι «εάν είχε κλείσει τα γερμανικά σύνορα, η Αυστρία και η Ουγγαρία θα είχαν καταρρεύσει υπό το βάρος των προσφύγων. Αυτή είναι η αλήθεια».

Σε ερώτημα αν η κεντροδεξιά καγκελάριος ηγήθηκε της ΕΕ ή αν τη δίχασε, ο Γιούνκερ απάντησε ότι «μπορείς να επηρεάσεις πολλά πράγματα από το Βερολίνο, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά ένα πρόσωπο μόνο του δεν μπορεί ούτε να ηγηθεί της ΕΕ, ούτε να τη διχάσει.

» Στην Ευρώπη πάντοτε χρειάζεσαι αξιόπιστους συμμάχους και πολλούς φίλους αν θέλεις να επιτύχεις κάτι».

Παρομοίωσε μάλιστα τη Γερμανία με μεγάλο και αργό δεξαμενόπλοιο –και όχι ταχύπλοο- μέσα στην ΕΕ και επισήμανε ακόμη ότι τις κρίσιμες στιγμές, η Μέρκελ και άλλα «λαμπρά μυαλά», φρόντισαν να «ενώσουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...