257
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην τελετή παράδοσης του υπουργείου, την Τρίτη το πρωί | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Χωρίς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ η σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 20:51
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην τελετή παράδοσης του υπουργείου, την Τρίτη το πρωί
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Χωρίς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ η σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 20:51

Δεν είναι συνηθισμένο. Αλλά ούτε και αναπάντεχο αν αναλογιστεί κανείς τα όσα δήλωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιό του νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε αιχμές για τους προηγούμενους –μιλώντας για ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ετοιμότητας και αισθήματος καθήκοντος, προφανώς αναφερόταν στην απουσία τους.

Ετσι, το γεγονός ότι η πρώτη του μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο έγινε χωρίς τον αρχηγό και τους άλλους τέσσερις αντιστρατήγους της Αστυνομίας προκαλεί μεν αίσθηση, αλλά είναι και ένα σαφές μήνυμα του νέου υπουργού: τελειώσατε.

Το γεγονός ότι στη σύσκεψη για την ασφάλεια εκλήθησαν όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί από ολόκληρη την Αττική και από τις ειδικές υπηρεσίες, αλλά όχι η φυσική ηγεσία του Σώματος δείχνει ότι στομ σχεδιασμό του κ. Χρυσοχοΐδη δεν περιλαμβάνονται τόσο ο αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος –επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα μετά τις αλλαγές που αναγκάστηκε να κάνει λόγω της τραγωδίας στο Μάτι– όσο και οι άλλοι τέσσερις αντιστράτηγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ζητηθεί η παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου, η παρουσία του οποίου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προ των ευρωεκλογών είχε προκαλέσει σάλο.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να γίνει άμεσα, εντός των προσεχών ημερών, χαρτογράφηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας, με στόχο να διαπιστωθεί από ποιες υπηρεσίες μπορεί να βγουν αστυνομικοί στο δρόμο, από τα γραφεία.

Η νέα αντεγκληματική πολιτική θα ανακοινωθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή στις 22 του μήνα.

Σημειώνεται ότι το παρών στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του κ. Χρυσοχοΐδη έδωσε και ο Φώτης Νασιάκος, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, με κομβικό ρόλο στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...