274
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις για δεύτερη χρονιά λόγω Covid-19

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 10:53
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις για δεύτερη χρονιά λόγω Covid-19

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 10:53

Την Τετάρτη η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επιβεβαίωσε αυτό που είχε πιθανολογήσει ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τον Φεβρουάριο: Θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο, καθώς παρά την πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση, τα κενά –σε διδακτέα ύλη, αξιολόγηση αλλά και στην ψυχολογία των παιδιών– είναι μεγάλα.

Τώρα, όμως, αποκαλύπτεται ότι στο υπουργείο Παιδείας μελετούν και την ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως δηλαδή συνέβη και πέρυσι, εξαιτίας της πρώτης καραντίνας λόγω Covid-19.

Οπως ανέφερε η «Καθημερινή» την Παρασκευή, σε ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά, η προοπτική να μη γίνουν και φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας κερδίζει έδαφος, όσο η δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεχίζει να λειτουργεί εξ αποστάσεως.

Οπως περιγράφεται, ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για την ολοκλήρωση της χρονιάς περιλαμβάνει την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις –για τις Πανελλαδικές, η ύλη έχει ήδη μειωθεί και δεν θα μειωθεί περαιτέρω, όπως είπε και η κυρία Μακρή σε πρόσφατη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ–, με στόχο να δοθεί χρόνος διδασκαλίας σε βασικά κεφάλαια.

Με βάση τα όσα ανέφερε η κυρία Μακρή, οι διακοπές του Πάσχα δεν θα αλλάξουν. Και καθώς η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα είναι μαζί μας ως τουλάχιστον τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με την «Καθημερινή», θα υπάρξει παράταση των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων έως το τέλος Ιουνίου. «Και αυτό για ψυχολογικούς λόγους, καθώς τα μικρότερα παιδιά έχουν χάσει τελείως έως τώρα την επαφή με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους», ανέφερε η «Κ».

Ως προς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «όσο η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται, τόσο κερδίζει έδαφος η ματαίωση των προαγωγικών, ενδοσχολικών εξετάσεων», ανέφερε στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...