211
. | IntimeNews

Χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια οι εκλογές στα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 18:53
.
|IntimeNews

Χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια οι εκλογές στα πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 18:53

Ρύθμιση με την οποία φιλοδοξεί να αποδυναμώσει το κομματικό στίγμα της εκπροσώπησης των φοιτητών στα ΑΕΙ ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Στόχος της ρύθμισης, που αποτελούσε δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, είναι να ενεργοποιηθεί περισσότερο το ενδιαφέρον των φοιτητών για τα θέματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και να πάψουν πλέον οι φοιτητικές εκλογές να αποτελούν μόνο ένα πεδίο αντιπαραθέσεων μεταξύ των κομματικών παρατάξεων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας την Τετάρτη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ανέφερε ότι στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα υπάρχει η πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές, σημειώνοντας ότι «θα γίνουν εκτενείς συζητήσεις με κόμματα, φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Η κυρία Κεραμέως, μιλώντας την Πέμπτη στον Real FM, έκανε λόγο για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε οι εκλογές στα πανεπιστήμια να γίνονται χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια. Η υπουργός υπογράμμισε «την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων», κάτι που, όπως είπε, «θα είναι μία σημαντική βελτίωση στο πανεπιστήμιο».

Η ίδια, πάντως, τόνισε ότι οι παραπάνω αλλαγές «δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο», καθώς «στο επόμενο νομοσχέδιο θα είναι θέματα που αφορούν το σχολείο περισσότερο».

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση με την παντοδυναμία των φοιτητικών – κομματικών παρατάξεων έχει οδηγήσει σε εκφυλισμό τις φοιτητικές εκλογές, με την αποχή να διαμορφώνεται σε ποσοστά άνω του 50%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...