359
Ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (στο κέντρο), ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης (δεξιά) και ο απελθών υπουργός Ανδρέας Ξανθός |

Χωρίς… επιπλοκές η αλλαγή στο υπουργείο Υγείας

Ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (στο κέντρο), ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης (δεξιά) και ο απελθών υπουργός Ανδρέας Ξανθός
|

Χωρίς… επιπλοκές η αλλαγή στο υπουργείο Υγείας

Η αίθουσα τελετών του υπουργείου Υγείας δεν ήταν απλώς γεμάτη. Είχε τόσο κόσμο που ο κλιματισμός ήταν ανεπαρκής και η ζέστη ανυπόφορη. Ο νέος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ήταν συνεπής στο πρώτο ραντεβού του με στελέχη του χώρου της Υγείας και δημοσιογράφους για το καλωσόρισμά του στην «ηλεκτρική» καρέκλα.

Η αίθουσα του υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής

Μπήκε μέσα με ένα πλατύ χαμόγελο χαράς και, βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, ρώτησε: «Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά;»

Πρώτος μίλησε, όπως προβλέπεται, ο απερχόμενος υπουργός Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος αναγνώρισε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να έχουν όλοι περίθαλψη και ότι, δεδομένων των καταστάσεων, είναι ευχαριστημένος με ό,τι κατάφερε.

Τη σκυτάλη και το αξίωμα πήρε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε ότι ο τομέας της υγείας θα αντιμετωπιστεί ανθρωποκεντρικά από πλευράς του. Το πρώτο που θα κάνει είναι να επισκεφτεί αρκετά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, να μιλήσει με νοσηλευτές, γιατρούς, αλλά και όλους όσοι εμπλέκονται στην αποκατάσταση της ανθρώπινης υγείας. Και αφού δει και ακούσει, τότε θα πράξει. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω ήδη πλάνο για την υγεία» είπε.

Ακολούθως, δέχθηκε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του. Εξήγησε ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει σημαντικό έργο και κατάφερε αρκετά. Δεν άφησε απολύτως καμία αιχμή.

Οσο και αν προσπάθησαν οι δημοσιογράφοι να «διαβάλουν» την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να βγάλουν έναν «καλό τίτλο», δεν τα κατάφεραν. Ακόμα και στην περίπτωση που δημοσιογράφος του ΑΠΕ ρώτησε τον υπουργό «για ποιον λόγο δεν παραβρέθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής», ο κ. Κικίλιας απάντησε με όλες τις λεπτομέρειες, χωρίς όμως να δώσει κανένα δικαίωμα για να προκύψει εικόνα σύγκρουσης. «Επικοινώνησα μαζί του, δεν απάντησε, με πήρε πίσω. Αυτό που μου είπε ήταν ότι έχει κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις στο νησί και δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει».

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος υπουργός, γιατρός στις σπουδές και πριν ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα μπασκετμπολίστας (επαγγελματίας) στον Πανιώνιο, φάνηκε να έχει διάθεση να βελτιώσει όσο μπορεί την κατάσταση στον χώρο της υγείας, βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και ξεκινώντας την πορεία του με την καταγραφή των προβλημάτων στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...