583
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σύσκεψη φορέων στη Μύκονο | myconosvoice.gr

Χρυσοχοΐδης: Ετσι θα σταματήσουμε τα επικίνδυνα για κορονοϊό πάρτι στη Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 14:14
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σύσκεψη φορέων στη Μύκονο
|myconosvoice.gr

Χρυσοχοΐδης: Ετσι θα σταματήσουμε τα επικίνδυνα για κορονοϊό πάρτι στη Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 14:14

«Θέλουμε να κρατήσουμε το νησί υγιές και ασφαλές για κάθε επισκέπτη και για την τοπική κοινωνία», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Μύκονο όπου βρέθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τα πάρτι σε βίλες με δεκάδες προσκεκλημένους.

«Η Μύκονος, αυτή τη στιγμή, είναι ασφαλής από πλευράς Covid-19. Ωστόσο, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν. Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας κάθε μέρα. Θέλουμε να κρατήσουμε το νησί υγιές και ασφαλές για κάθε επισκέπτη και για την τοπική κοινωνία», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης, εξηγώντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα τηρήσουμε με αυστηρότητα και σεβασμό τα όσα λένε επιστήμονες και όσα η κυβέρνηση αποφασίζει με νόμους».

«Θα κρατήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο το νησί υγιές και ασφαλές»

«Είμαστε αποφασισμένοι. Και απευθύνω σε όλους τους Μυκονιάτες, και κυρίως στους επιχειρηματίες, μήνυμα αποφασιστικότητας ότι θα κρατήσουμε, με κάθε νόμιμο μέσο, το νησί υγιές και ασφαλές. Τη Μύκονο, τις Κυκλάδες, την Ελλάδα. Είναι στο χέρι μας. Αυτό σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, η προσωπική ευθύνη του καθενός, η ευθύνη για να τηρούνται τα πρωτόκολλα σύμφωνα με τις αποφάσεις των επιστημόνων και της κυβέρνησης, ταυτόχρονα οι αυστηροί έλεγχοι από τις Αρχές, έτσι ώστε όλοι μαζί να βγάλουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που είναι τόσο κρίσιμη για τους εργαζόμενους, για τις επιχειρήσεις, για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Θα ξανάρθουμε σύντομα για να εποπτεύσουμε όλα αυτά τα μέτρα. Καλώ όλους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης, έτσι ώστε, αυτή τη δύσκολη περίοδο, να πάμε όλοι μαζί με τις λιγότερες δυνατές ζημιές», τόνισε επίσης ο υπουργός.

Πώς θα περιορίσουμε τα επικίνδυνα πάρτι

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για τα επικίνδυνα για τη διασπορά του κορονοϊού πάρτι που γίνονται στις βίλες, υπάρχει κενό νόμου και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι «πολύ σύντομα» αυτό το φαινόμενο θα σταματήσει, καθώς θα τεθεί περιορισμός στους καλεσμένους στα σπίτια. Ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η αστυνομία δεν είχε το δικαίωμα να πραγματοποιεί ελέγχους στα σπίτια όπου διεξάγονταν πάρτι, παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον δήμαρχο Μυκόνου, Κων. Κούκα
Νέα υπηρεσία με 120 αστυνομικούς

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρευρέθη σε σύσκεψη στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου, όπου αναφέρθηκε και στη νέα υπηρεσία (Αστυνομική Υποδιεύθυνση) που δημιουργήθηκε στο νησί. «Η υπηρεσία διαθέτει 120 αστυνομικούς, με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό, η οποία εξελίσσεται κάθε μέρα όλο και παραπάνω, με παραχώρηση στέγης από τον Δήμο Μυκόνου. Αυτή τη στιγμή απλώνονται οι αστυνομικές δυνάμεις με σχέδιο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα, την ανομία και να πατάξουμε κάθε άδικη πράξη που γίνεται στο νησί τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι η νομιμότητα, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Στόχος μας είναι η κοινωνική ειρήνη, η ανάπτυξη και η ευημερία του νησιού. Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε σχέδιο, έχουμε στρατηγική, έχουμε αξιωματικούς και προσωπικό που εργάζεται και θα εργαστεί ακόμα περισσότερο για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και πιο χρήσιμοι για την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη του νησιού».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ειδική ομάδα από το υπουργείο θα ελέγξει όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο νησί, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει ομάδα από τη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη Μύκονο.

Σύμφωνα με το myconosvoice.gr, για τα αυθαίρετα και τις κραυγαλέες υποθέσεις αυθαιρέτων στη Μύκονο, ο υπουργός τόνισε ότι ήδη έδωσε εντολή, μέχρι να συσταθούν οι υπηρεσίες, να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας.

Δείτε τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...