O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υγείας, στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή | Nick Paleologos/SOOC
Επικαιρότητα

Χρυσοχοΐδης: Δεν υποσχόμαστε θαύματα – Προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ

«Θέλουμε ένα σύστημα υγείας για το οποίο οι Ελληνες και οι Ελληνίδες θα είναι περήφανοι» τόνισε ο υπουργός Υγείας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή
Protagon Team

«Aυτή θα είναι η τετραετία της υγείας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μόλις ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας για τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων την Παρασκευή. «Θέλουμε ένα σύστημα υγείας για το οποίο οι Ελληνες και οι Ελληνίδες θα είναι περήφανοι», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Δεν υπάρχει ούτε λεπτό χρόνος για καθυστέρηση. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, εν μέσω μιας μεγάλης θύελλας. Στόχος μας είναι η επαναθεμελίωση του ΕΣΥ. Τη νέα τετραετία, προτεραιότητες είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με προσωπικό και μέσα, η ενίσχυση των κέντρων υγείας, οι μεταρρυθμίσεις στα νοσοκομεία, η ψυχική υγεία, ο νέος υγειονομικός χάρτης, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, οι προληπτικοί έλεγχοι που σώζουν ζωές των πολιτών αλλά και η κεντρικοποίηση των προμηθειών, τα οικονομικά δηλαδή, ζητήματα», είπε ο υπουργός Υγείας και ενημέρωσε ότι θα επιταχυνθούν οι δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, σχετικά με τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τα νέα κέντρα υγείας. Θα ενταθούν επίσης τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και ψυχικής υγείας.

«Δεν υποσχόμαστε θαύματα, αλλά δεσμευόμαστε να εργαστούμε με αφοσίωση για την αύξηση του βαθμού ικανοποίησης και της πρόσβασης των πολιτών στις δομές δημόσιας υγείας. Η πρόκληση είναι ιστορική», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης και σε αυτό το κλίμα ενημέρωσε ότι: