318
Σεσημασμένος και ελεύθερος χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου ο αλβανός κακοποιός Μούστα Νέρι | Ελληνική Αστυνομία

Χρυσοχοΐδης: Μούστα Νέρι, μία απίστευτη αποφυλάκιση ελέω Παρασκευόπουλου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2021, 18:07
Σεσημασμένος και ελεύθερος χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου ο αλβανός κακοποιός Μούστα Νέρι
|Ελληνική Αστυνομία

Χρυσοχοΐδης: Μούστα Νέρι, μία απίστευτη αποφυλάκιση ελέω Παρασκευόπουλου

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2021, 18:07

Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή για την εγκληματικότητα στη χώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για 117 «σκληρούς» ποινικούς που αποφυλακίστηκαν πρόωρα λόγω του «νόμου Παρασκευόπουλου», φέρνοντας ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της κακής λειτουργίας του επίμαχου νομου, την περίπτωση αλβανού κατάδικου, ο οποίος εξέτισε μόνον τα 4,5 από τα συνολικά 14,5 χρόνια της ποινής του, αποφυλακίσθηκε με βάση τις προβλέψεις του νόμου και επανήλθε κατευθείαν στη «δράση».

Οπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε 117 προφυλακισθέντες κατά τα έτη 2018-2020 -στις 12/1/2021, ημερομηνία κατά την οποία διεξήχθη έλεγχος στις βάσεις δεδομένων- οι 51 (ποσοστό 43,45%) είχαν αποφυλακισθεί στην απόλυτη πλειοψηφία τους επειδή η προσωρινή τους κράτηση είχε αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους ή οι ποινές τους είχαν συγχωνευθεί ή λόγω του Νόμου Παρασκευόπουλου ή ακόμα σε δύο περιπτώσεις λόγω του ότι παρήλθε το ανώτατο όριο προφυλάκισης, χωρίς να έχει προσδιορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης σε πρώτο βαθμό.

Ο κατάδικος στον οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός, ονομάζεται Μούστα Νέρι.

Είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2015 για δύο ανθρωποκτονίες μαζί με τον ομοεθνή του Μπαριαμ Μόντι (κατηγορούμενο επίσης για σειρά δολοφονιών).

Σε βάρος του Μόντι ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατά συρροή, της ληστείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Στον Νέρι ασκήθηκε δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατά συναυτουργία και της ληστείας από κοινού και τελικά καταδικάστηκε σε 14,5 χρόνια

Στις 12 Ιουλίου του 2019 πέρασε την πόρτα της εξόδου των φυλακών, εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Μόλις έναν μήνα μετά την αποφυλάκισή του, επανήλθε στη «δράση» με ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Πάργα.

Λιγους μήνες αργότερα ο Νέρι και οι «σύντροφοί» του πέφτουν σε μπλόκο της Αστυνομία στην Αρχαία Κόρινθο. Αμέσως βγάζουν τα όπλα τους και ανοίγουν πυρ κατά των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ απαντούν τα πυρά, ένας εκ των κακοποιών τραυματίζεται, ένας συλλαμβάνεται και ο τρίτος, ο Νέρι, διαφεύγει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...