248
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Εβρο, τον Φεβρουάριο | Intime

Χρυσοχοΐδης: «Και αυτόν τον πόλεμο της νέας εποχής θα τον κερδίσουμε»

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2020, 17:32
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Εβρο, τον Φεβρουάριο
|Intime

Χρυσοχοΐδης: «Και αυτόν τον πόλεμο της νέας εποχής θα τον κερδίσουμε»

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2020, 17:32

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω για κάτι: Και αυτόν τον πόλεμο της νέας εποχής θα τον κερδίσουμε, θα τον τελειώσουμε γιατί όλοι μας λογοδοτούμε», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός έστειλε παράλληλα το μήνυμα πως «υπάρχει κράτος με σχέδιο και στρατηγική και το είδαμε. Υπάρχει κράτος για να συνδράμει, για να αμυνθεί, για να διευθύνει», σημείωσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει σε οικονομικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο η κρίση του κορονοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας πως δεν νοείται ανόρθωση χωρίς στήριξη των πιο αδυνάμων.

Είπε ακόμα πως «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει» και πως οι «θεσμοί ενισχύονται» σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα απέδειξε πως μια δημοκρατία ξέρει να νικά γιατί ξέρει να σταθμίζει».

Εκανε επίσης λόγο για «γεωπολιτική αξιοπιστία που ανέκτησε η χώρα», λέγοντας ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σχεδόν μοναδικό κράτος εμπιστοσύνης στην περιοχή. «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα, με τον Εβρο και την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει ανακτήσει κεφάλαιο αξιοπιστίας στην Ευρώπη και στη διεθνή κοινότητα. Αυτή η αξιοπιστία είναι η άγκυρά μας όποιες φουρτούνες κι αν έρθουν, ιδιαίτερα στην πάντα ταραγμένη περιοχή μας».

Μιλώντας τέλος για τη συμμετοχή τη αστυνομίας στην επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ο υπουργός κάνει λόγο για έναν «πρωτόγνωρο ρόλο των 50.000 μελών του Σώματος» που παρά το γεγονός ότι δεν ξεκουράστηκαν, κινδύνευσε η υγεία τους και ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε δουλειά και συμπεριφορά, τα κατάφεραν. «Αυτή ήταν η Αστυνομία. Γιατί ήταν όλων των πολιτών της, των πολιτών της και μόνο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...