224
Στην απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολιτης περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθείται για αντίστοιχες περιπτώσεις | INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης: Επτά συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών στην Ελλάδα την περίοδο 2017-19

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 14:39
Στην απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολιτης περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθείται για αντίστοιχες περιπτώσεις
|INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης: Επτά συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών στην Ελλάδα την περίοδο 2017-19

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 14:39

Επτά αλλοδαποί με χαρακτηριστικά τζιχαντιστών-τρομοκρατών συνελήφθησαν επί ελληνικού εδάφους την περίοδο 2017 2019, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρει σε απάντησή του προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Βελόπουλου, ο υπουργός αναφέρει ότι «κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 – 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά αλλοδαποί».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρινίζει επίσης ότι «από την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται τόσο η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας ατόμου, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια, όσο και η απέλασή του για τον ίδιο λόγο», ενώ «επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιο άτομο, σχετιζόμενο με υποθέσεις τρομοκρατίας, αναζητείται από έτερο κράτος στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας, εκδίδεται σχετικό ένταλμα (Ευρωπαϊκό ή Διεθνές), από την αρμόδια αστυνομική Αρχή του κράτους αυτού, βάσει του οποίου το εν λόγω άτομο παραδίδεται στην Αιτούσα Αρχή».

Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή/και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές – εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή/και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες», διαβεβαιώνει στην απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...