405
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ προσέρχεται για τη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη | ΙΝΤΙΜEnews

Χρυσοχοΐδης: Ενταντικοποίηση των μέτρων στη Θεσσσαλονίκη – «Βροχή» τα πρόστιμα, παρά το lockdown

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 13:58
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ προσέρχεται για τη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
|ΙΝΤΙΜEnews

Χρυσοχοΐδης: Ενταντικοποίηση των μέτρων στη Θεσσσαλονίκη – «Βροχή» τα πρόστιμα, παρά το lockdown

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 13:58

Στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο των νέων, αυστηρότερων μέτρων στην πόλη για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού (σ.σ. ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά τις τρεις και πλέον εβδομάδες lockdown), βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για στοχοποιημένους ελέγχους σε γνωστά σημεία συνάθροισης, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη μετάδοση του ιού.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης, το γεγονός ότι μόνο τη Δευτέρα επιβλήθηκαν σε 145 άτομα πρόστιμα 300 ευρώ για άσκοπες βόλτες και σε 79 για μη χρήση μάσκας.

Εν μέσω lockdown, o συνολικός αριθμός των προστίμων για παραβιάσεις των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία τον τελευταίο μήνα ξεπέρασε τα 1.500 (σ.σ. 1.521 πρόστιμα  από 24 Οκτωβρίου 2020 έως και τις 23 Νοεμβρίου 2020).

«Tο ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, πρέπει, όλοι μαζί, να κόψουμε τον δρόμο στον ιό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης

Επίσης, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιωτικές επιχειρήσεις για την τήρηση των κανόνων λειτουργίας τους (απαγόρευση λειτουργίας, υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, υπεράριθμους πελάτες κ.ά.) βεβαιώθηκαν συνολικά 48 παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των μέτρων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, η Αστυνομία θα πυκνώσει τις περιπολίες της, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις γειτονιές, ενώ τα μέτρα θα επιβλέπει τις επόμενες ημέρες ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Eπίσης, θα κλείσουν τα σύνορα ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας και για τη μετακίνηση δεν αρκεί η επίδειξη το σχετικού εγγράφου, αλλά θα ελέγχεται και η γνησιότητά του.

«Ο,τι χρειάζεται, ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Εχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι και να προκύψει. Η συνδρομή των τοπικών αρχών είναι περισσότερο από απαραίτητη. Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε 10 μέρες καιρό στο σύστημα Υγείας. Εμείς έξω, εσείς στο σπίτι. Στο σπίτι πολύ προσεκτικά. Από γιορτές, η Κατερίνα κι ο Αντρέας να γιορτάσουν από το τηλέφωνο. Στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις: στα ψώνια, στον δρόμο, στη δουλειά, παντού με μάσκα. Το ξαναλέω, ειδικά με τη δουλειά, όλοι με μάσκα. Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε νομό νομό και πόλη πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, πρέπει, όλοι μαζί, να κόψουμε τον δρόμο στον ιό», δήλωσε μετά το πέρας των συσκέψεων που είχε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...