306
Ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 18:43
Ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 18:43

Απολογισμό του έργου του κατά τα δύο χρόνια στα οποία ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων την Τρίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα, την πανδημία και τα μέτρα που ελήφθησαν για την τήρηση της τάξης.

Αναφερόμενος στο έργο του στο υπουργείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον νόμο για τις συναθροίσεις, ο οποίος «εφαρμόζεται κατά 90%» και είναι ένα «υπόδειγμα για το πώς πρέπει να ζούμε».

Στην Ελλάδα, συνέχισε ο τέως πλέον υπουργός, η αστυνομική βία είναι περιορισμένη και ελεγχόμενη σε σχέση με άλλες χώρες στην Ευρώπη. Υπάρξαν, όπως παραδέχτηκε, μεμονωμένα περιστατικά που σόκαραν, τα οποία, όπως είπε, χρησιμοποίησε αλόγιστα η κομματική εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση. Η Λευκή Βίβλος για τη βία, το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις, η (άοπλη) ομάδα ΟΔΟΣ που συνεισφέρει στην τήρηση της τάξης και η ενίσχυση της διαφάνειας και λογοδοσίας, είναι μέτρα προς την κατεύθυνση περιορισμού του φαινομένου, πρόσθεσε.

Η αστυνομία, συνέχισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, φυλάει τον Εβρο, συνδράμει στα θαλάσσια σύνορα ενώ εφάρμοσε μέτρα κατά της πανδημίας, κάτι πρωτόγνωρο και ανήκουστο για το σώμα. Εγιναν 17 εκατ. έλεγχοι για την πανδημία, «και ας πίεζαν οι ζηλωτές των μέτρων και οι θιασώτες ενός ακραίου ανορθολογισμού και φαντασιώσεων».

Κατέγραψε ακόμη την μείωση του  παρεμπορίου και της εγκληματικότητας, αλλά και το ότι «καθάρισαν τα Εξάρχεια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κλείνοντας ευχαρίστησε το σώμα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για το έργο τους τα δύο τελευταία χρόνια, την ηγεσία της αστυνομίας, τους συνεργάτες του, τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, αλλά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που του έδωσε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

«Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο», ήταν το σχόλιο του κ. Χρυσοχοΐδη που έκλεισε την παρέμβασή του με ένα σχόλιο προς τους νέους που, όπως είπε, έκαναν το όνομά του αρνητικό σύνθημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...