184
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | Intime

Χρυσοχοΐδης: Από τον Απρίλιο τα πρώτα τμήματα πανεπιστημιακής αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 21:01
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|Intime

Χρυσοχοΐδης: Από τον Απρίλιο τα πρώτα τμήματα πανεπιστημιακής αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 21:01

Οι πρώτες Ομάδες  Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα εγκατασταθούν σε ορισμένα ιδρύματα από τις υπάρχουσες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έπειτα από συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου.

Όπως πρόσθεσε, το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν, σύμφωνα με τον ψηφισθέντα νόμο.

Αντικείμενο της συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες ήταν η κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ

«Κάποιοι λίγοι, με πολλή αυθαιρεσία θέλουν να επιβληθούν πάλι στη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Ιδρύματος. Όποιος όμως εμποδίζει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκεί νόμιμο δικαίωμα, χάνει το δικαίωμα του στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως πρόσθεσε: «Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση. Θα βάλουμε τέλος με τα μέσα και τα όπλα της Δημοκρατίας. Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα στην παρανομία. Eτσι είναι κι έτσι θα γίνει γιατί έχουμε κράτος δικαίου, κανόνες, ελεύθερη έκφραση και εκλογές. Ασήμαντες μειοψηφίες που ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο, αυτά ούτε τα άλλαξαν, ούτε μπορούν να τα αλλάξουν, ούτε πρόκειται να τα αλλάξουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...