530
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «10» | ERT/WebTV

Χρυσοχοΐδης: Γόνοι επωνύμων στις καταλήψεις, με υψηλή προστασία

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 22:38
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «10»
|ERT/WebTV

Χρυσοχοΐδης: Γόνοι επωνύμων στις καταλήψεις, με υψηλή προστασία

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 22:38

Ηταν μια συνέντευξη άκρως επίκαιρη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο στούντιο της ΕΡΤ, λίγα 24ωρα μετά την επεισοδιακή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι (εδώ) και ενώ ήδη έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη συζήτηση για την απόφαση των εισαγγελέων (εδώ) να αφήσουν ελεύθερους τους 20 συλληφθέντες αποφαινόμενοι πως τα όσα διέπραξαν το βράδυ τους Σαββάτου ήταν αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου» και «πέταξε το γάντι» στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι ο κάθε πολίτης περιμένει να κάνει μια καταγγελία ο ΣΥΡΙΖΑ για τους τσιμεντόλιθους και όλα αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι.

«Υπάρχει σιωπή για να μην στεναχωρηθούν κάποιοι γνωστοί που βρίσκονται πολύ κοντά τους» παρατήρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να συμπληρώσει:

«Αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα στις καταλήψεις είναι παιδιά πλούσιων οικογενειών και κάτω από την ασπίδα είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ. Πλέον θα υπάρχει κάμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα έχουν κάμερες οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να καταγράφεται η δράση όλων. Και του αστυνομικού και των διαδηλωτών».

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς» και παρατήρησε ότι «ο εισαγγελέας έπρεπε να αξιοποιήσει και το τηλεοπτικό υλικό».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης αποδιοργανώθηκαν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και σημείωσε παράλληλα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αδρανοποιήθηκαν οι υπηρεσίες.

«Από την Πατησίων και κάτω, μέχρι τον Κολωνό και το Μεταξουργείο είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια» παρατήρησε συγκεκριμένα και επανέλαβε την πεποίθηση του να αντιμετωπιστεί το θέμα των καταλήψεων.

«Αποτέλεσμα της διάλυσης των υπηρεσιών ήταν και το Μάτι. Χάθηκαν 100 άνθρωποι επειδή δεν δόθηκε μια μάχη» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Σημείωσε επίσης ότι είναι μείζον πρόβλημα η αίσθηση της ατιμωρησίας που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια.

«Μέλη σπείρας που συνελήφθησαν πριν από 20 ημέρες διαπιστώθηκε ότι είχαν συλληφθεί 200 φορές και είχαν αφεθεί ελεύθεροι και τις 200 φορές» είπε στρέφοντας τα πυρά του και στο νόμο Παρασκευόπουλου.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για παραβιάσεις των ατομικών ελευθεριών και άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βίας από πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι πλέον ο Συνήγορος του Πολίτη μαζί με το οπτικό υλικό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ανακρίσεις.

«Οποιος αστυνομικός δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του θα βρεθεί εκτός ΕΛΑΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα να υπάρξει αστυνομική βία» επανέλαβε.

Για τα Εξάρχεια είπε ότι «είμαστε στα μισά του δρόμου. Δεν μπορεί να υπάρχουν κλειστές γειτονιές που να κυριαρχεί το έγκλημα και τα ναρκωτικά. Στα Εξάρχεια υπάρχουν ακόμα πολλά ναρκωτικά. Στο επόμενο δίμηνο όμως δεν θα υπάρχουν. Καθημερινά εμπεδώνεται η ειρήνη στην ΑΣΟΕΕ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, είπε ότι «πρέπει να θωρακίσουμε την χώρα και από την ισλαμική τρομοκρατία και σημείωσε ότι από τη βόμβα που τοποθετήθηκε στο ΑΤ Ζωγράφου συμπεραίνεται ότι έχουμε και την παλιάς κοπής τρομοκρατία από νέους ανθρώπους που είναι πιο κυνικοί.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι «τη χώρα δεν την κυβερνούν οι δήμαρχοι. Τις αποφάσεις τις λαμβάνει η υπεύθυνη κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ. Γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα. Εάν δεν έχουμε ροές όπως το ’15 τα πράγματα το πρώτο εξάμηνο του ’20 η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News