257
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική βία στην Ελλάδα της Κρίσης» | INTIMEnews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ τα περί παραβίασης του ασύλου στην οικία Ινδαρέ

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 17:12
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική βία στην Ελλάδα της Κρίσης»
|INTIMEnews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ τα περί παραβίασης του ασύλου στην οικία Ινδαρέ

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 17:12

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεφύλαξε μία ακόμη σκληρή απάντηση για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι την Τετάρτη.

«Εάν οι χειρισμοί του κ. Χρυσοχοΐδη δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι», σχολίαζε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και έκανε λόγο για «αντισυνταγματική εισβολή» της Αστυνομίας στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, χωρίς εισαγγελική παραγγελία, για ξυλοδαρμό του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους,καθώς και για πυροβολισμούς «με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό».

Στην απάντησή του ωστόσο ο υπουργός είναι σαφής και επαναλαμβάνει πως  κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου, υπήρχε εισαγγελέας.

«Η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ’ οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτήριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Συμπέρασμα: η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ».

Οσο για τα περί χρήσης πλαστικών σφαιρών από την Αστυνομία, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραπέμπει στην σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. (εδώ), επισημαίνοντας με νοημα πως η Αστυνομία έχει ακόμα στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου; Ας συνέλθουν», καταλήγει η ανακοίνωση .

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...