423
Οι έρευνες θα ολοκληρωθούν γρήγορα, η αλήθεια θα λάμψει και θα αποδοθούν ευθύνες, διαβεβαίωσε ο υπουργός σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη | ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: Θα αποδοθούν ευθύνες – Ασκοπη βία δεν δικαιολογείται

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 12:53
Οι έρευνες θα ολοκληρωθούν γρήγορα, η αλήθεια θα λάμψει και θα αποδοθούν ευθύνες, διαβεβαίωσε ο υπουργός σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: Θα αποδοθούν ευθύνες – Ασκοπη βία δεν δικαιολογείται

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 12:53

Οι διαδικασίες της σχετικής έρευνας θα ολοκληρωθούν τάχιστα και οι ευθύνες θα αποδοθούν, δεσμεύθηκε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη.

Ασκοπη βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του στο περιθώριο σύσκεψης που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, και ενώ ετοιμάζεται νέα διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 ότι «κινδυνεύει η δημοκρατία» από συμπεριφορές όπως αυτή των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη, ο υπουργός έκανε λόγο για γελοιότητες, υπενθυμίζοντας η δημοκρατία κινδύνευσε επί των δικών τους ημερών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε εξάλλου ότι μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες Ομάδες Φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία, μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις για τη στελέχωση της ΟΠΠΙ το φθινόπωρο.

Οσο για  την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, σημείωσε ότι «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα».

«Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την άμεση αποπομπή τόσο του κ. Χρυσοχοΐδη, όσο και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, από τον Πρωθυπουργό αξίωσε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον Real FM, o εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Aναλυτικά η δήλωση Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη:

Χθες, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, έγιναν επεισόδια κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Πρέπει να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη πλατεία έχουμε δεχθεί κατ επανάληψη καταγγελίες , και από τη δημοτική αρχή, για συνωστισμό. Στα επεισόδια αυτά, 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έγιναν 11 συλλήψεις, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να ασκείται βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων.

 Για το περιστατικό αυτό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε. Γίνεται έρευνα επίσης από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών.

Η αστυνομία εδώ και 1,5 χρόνο βρίσκεται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή σε πολλά μέτωπα και, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλουν οι νόμοι.

Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό.

Αυτά προς το παρόν, θα έχουμε να πούμε περισσότερα με την ολοκλήρωση της πειθαρχικής και της ποινικής έρευνας.

Και κάτι ακόμη. Για τους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25, περί απειλούμενης δημοκρατίας λόγω αστυνομικής βίας, ένα έχω να πω: γελοιότητες. Αν οι δημοκρατικοί θεσμοί κινδύνευσαν και η χώρα απειλήθηκε, αυτό συνέβη επί των ημερών που είχαν αυτοί τη διακυβέρνηση του τόπου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News