352
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στον Εβρο | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρυσοχοΐδης από τον Εβρο: «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι απρόσβλητα»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 18:36
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στον Εβρο
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρυσοχοΐδης από τον Εβρο: «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι απρόσβλητα»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 18:36

Στον Εβρο, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, βρέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων και μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδος, όπου έχει συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων, ο υπουργός έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και είναι μια χώρα ασφαλής.

«Τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα, γι’ αυτό δεν έχουν κανένα λόγο δυστυχισμένοι άνθρωποι να συσσωρεύονται στα σύνορά μας, στους τελωνειακούς σταθμούς, περιμένοντας να εισέλθουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος» τόνισε ο υπουργός.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε:

«Επισκεπτόμαστε σήμερα τον βόρειο Εβρο και όχι μόνο, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον κ. Φλώρο, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους, ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής.

»Πρέπει να σας πω ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις, εδώ στην περιοχή του Εβρου, έχουν κάνει μια πολύ σπουδαία εθνική δουλειά, σε ό,τι αφορά τη θωράκιση των συνόρων και μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, συνεργαζόμενες καθημερινά οι υπηρεσίες, παράγουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

»Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛΑΣ, που με τη δράση τους, τη δουλειά τους, καθημερινά καθιστούν τα σύνορά μας ασφαλή. Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει από την άλλη πλευρά των συνόρων.

»Το γεγονός, δηλαδή, ότι δυστυχισμένοι άνθρωποι συσσωρεύονται στα σύνορά μας, εκβιαστικά, να μπουν μέσα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Η απάντησή μας είναι ότι η χώρα δέχεται και καλοδέχεται όλους εκείνους που διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε πολίτες τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα.

»Τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα, γι’ αυτό δεν έχουν κανένα λόγο δυστυχισμένοι άνθρωποι να συσσωρεύονται στα σύνορά μας, στους τελωνειακούς σταθμούς, περιμένοντας να εισέλθουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

»Θα είμαστε παρόντες, θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη φρούρηση των συνόρων μας. Δυνάμεις, από τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, του Ελληνικού Στρατού, δυνάμεις από την Ελληνική Αστυνομία, από όλη την Επικράτεια, ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες εδώ υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη η φύλαξή τους».