500
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του προ ημερών στη ΓΑΔΘ | ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης: Από το καλοκαίρι του 2015 με «ειδικούς» περιοριστικούς όρους ο Παππάς

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 14:47
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του προ ημερών στη ΓΑΔΘ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χρυσοχοΐδης: Από το καλοκαίρι του 2015 με «ειδικούς» περιοριστικούς όρους ο Παππάς

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 14:47

Η Αστυνομία κάνει ό,τι πρέπει για να εντοπίσει και να οδηγήσει στη φυλακή τον φυγόποινο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, όπως έχει κάνει με επιτυχία για αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Θα παρανομούσε ωστόσο, αν τον είχε θέσει σε παρακολούθηση πριν από την απόφαση του δικαστηρίου, απαντούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα έκαναν λόγο για γελοιοποίηση των θεσμών, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης εξαιτίας της αδυναμίας – αποτυχίας των αρχών να οδηγήσουν στη φυλακή τον καταδικασθέντα νοσταλγό του Χίτλερ.

Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν -καθώς οι παρακολουθήσεις γίνονται μόνο με εντολή εισαγγελέα – υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία, ωστόσο,  θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις, σημειώνεται με νόημα.

«Στο όνομα της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται», καταλήγει η απάντηση Χρυσοχοΐδη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της σύλληψης του Χρήστου Παππά.

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις του υπουργείου για την υπόθεση Παππά έχουν ως εξής:

Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χρ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News