566
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται ξεκάθαρα στο πολιτικό Κέντρο (και 24 λέξεις για τον Ανδρουλάκη)

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2022, 09:41
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται ξεκάθαρα στο πολιτικό Κέντρο (και 24 λέξεις για τον Ανδρουλάκη)

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2022, 09:41

Επτά μήνες μετά την —χωρίς πολλές εξηγήσεις— απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση και μία εβδομάδα μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και την ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απορρίπτει τη θεωρία ότι η υποψηφιότητά του επιβεβαιώνει σενάρια πρόωρων εκλογών, αντιθέτως την περιγράφει ως συμβολισμό του ότι η παρούσα κυβέρνηση εκφράζει το «πολιτικό Κέντρο» και αφιερώνει 24 λέξεις στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε συνέντευξη στα «Νέα Σαββατοκύριακο» και στην Ελένη Ευαγγελοδήμου, με αφορμή την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και αρνήθηκε να μιλήσει για το πώς ύστερα από δύο χρόνια ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στα τέλη Αυγούστου εκτός κυβέρνησης. Στην ερώτηση αν «πλήρωσε» πολιτικά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε την εξής απάντηση:

«Αυτή η κουβέντα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε, είναι δύο πράγματα: Πρώτον, ότι παρά την ένταση των φαινομένων δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και δεν έγινε καμία προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης. Δεύτερον, ότι έγινε ένα αποφασιστικό βήμα που είχε ανάγκη η χώρα. Αναφέρομαι στην ίδρυση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, κάτι απολύτως αναγκαίο, καθώς έχουμε μπει σε μια εποχή έντασης της κλιματικής κρίσης».

Όσον αφορά στο αν η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του σε μια ανύποπτη στιγμή στις αρχές Μαρτίου σημαίνει πρόωρες εκλογές, ο πρώην υπουργός είπε ότι «τα σενάρια ποτέ δεν λείπουν, αλλά σπάνια επιβεβαιώνονται. Η κυβέρνηση έχει διακηρύξει την πρόθεσή της να εξαντλήσει την τετραετία και γνώμη μου είναι ότι αυτό θα επαληθευτεί».

Ο ίδιος έδωσε το πολιτικό στίγμα, τόσο της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο και τις δικής του παρουσίας. «Στις εκλογές του 2019, μετά από μια δεκαετή περίοδο τραυματικής θεσμικής, οικονομικής και κοινωνικής περιπέτειας, συγκροτήθηκε μια πολιτική και κοινωνική συμμαχία με βασικό στόχο την ανασύνταξη της χώρας και την επαναφορά της στην κανονικότητα», εξήγησε, για να προσθέσει λίγο παρακάτω: «Εκφραστής αυτής της συμμαχίας υπήρξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εργάζεται συστηματικά για την ασφαλή και ισχυρή Ελλάδα, με πολιτικές και δράσεις που προσδίδουν στην χώρα ισχύ και στους Ελληνες αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, από την πρώτη στιγμή είμαι ενεργό μέρος αυτής της συμμαχίας με όλες μου τις δυνάμεις, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού».

Και συμπλήρωσε: «Το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη αυτή η κυβέρνηση, η μετριοπάθεια με την οποία πολιτεύθηκε, την τοποθετούν ξεκάθαρα στον χώρο του πολιτικού Κέντρου».

Για τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε ιστορικό στέλεχος και επί χρόνια υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε:

«Η Ιστορία δεν σβήνεται. Στο ΠΑΣΟΚ ενηλικιώθηκα πολιτικά. Με τίμησε και το τίμησα. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει καταγεγραμμένο στην πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία, αφού κυβέρνησε για δεκαετίες τη χώρα λαμβάνοντας την ψήφο εκατομμυρίων πολιτών κατ’ επανάληψη. Μέρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξα κι εγώ από θέσεις ευθύνης που τις υπηρέτησα με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα για το καλό της χώρας. Υπηρέτησα επίσης και στα χρόνια της κρίσης στις κυβερνήσεις συνεργασίας με τη ΝΔ με το μικρότερο ΠΑΣΟΚ, που ωστόσο είχε καθοριστική συμμετοχή στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Συνεπώς αποτελεί μέρος της διαδρομής μου και της ιστορίας μου. Σήμερα, που ο πολιτικός χάρτης έχει αλλάξει, όπως προανέφερα, επέλεξα να είμαι ενεργό μέλος της νέας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας που έχει εκφραστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αρχηγό της ΝΔ».

Όσο για τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανέφερε τα εξής:

«Γνωρίζω προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον εκτιμώ. Πιστεύω ότι θα ήταν καλό για τον τόπο να κάνει το ΚΙΝΑΛ ηγεμονική δύναμη της Κεντροαριστεράς». 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...