400
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «έδειξε» ουσιαστικά την έξοδο από το Σώμα για τον αστυνομικό-«απελευθερωτή» | INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης για τον αστυνομικό που έσωσε τον «μπαχαλάκια»: Δεν έχει θέση στο Σώμα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 14:23
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «έδειξε» ουσιαστικά την έξοδο από το Σώμα για τον αστυνομικό-«απελευθερωτή»
|INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης για τον αστυνομικό που έσωσε τον «μπαχαλάκια»: Δεν έχει θέση στο Σώμα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 14:23

Την ώρα που η σχετική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού επιβεβαίωσε το απίστευτο περιστατικό με τον αξιωματικό που έχει αποσπαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ και εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή  στην επεισοδιακή πορεία της Πέμπτης (εδώ), ξεκαθάρισε ότι τέτοιοι αστυνομικοί «δεν έχουν θέση στο Σώμα».

Σε βάρος του υπαστυνόμου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

«Είναι περίεργο με ποιον τροπο αντιλαμβάνονται ορισμένοι αστυνομικοί την αποστολή τους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Υπογραμμίζοντας ότι «κινδύνευσε η ζωή αστυνομικών», ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι πλέον «θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα με τον συγκεκριμένο αξιωματικό».

Σε βάρος του αξιωματικού (υπαστυνόμου), υπέβαλε μήνυση για απελευθέρωση κρατουμένου ο επικεφαλής της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, γι’ αυτό και αναζητείτο στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Απαντώντας εξάλλου στον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, που τον κατηγόρησε για απόπειρα διάλυσης, με χρήση αστυνομικής βίας, της χθεσινής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρατήρησε ότι «ορισμένοι άνθρωποι νομίζουν ότι βρίσκονται σε άλλες εποχές, στις δεκαετίες του ’40 και του ’50».

Την Πέμπτη στη Βουλή, ο Νίκος Βούτσης κατήγγειλε  «αναίτιο χτύπημα αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ σε ειρηνικούς διαδηλωτές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ» στη Βουκουρετσίου και κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παραιτηθεί από τη θέση του.

Την αποπομπή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την κυβέρνηση, ζήτησε με επίσημη ανακοίνωσή του λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές αποτελεί πρόβα των σχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιστάσεων το προσεχές διάστημα.

»Οι αθλιότητες αυτές είχαν ως μοναδικό στόχο να διαλύσουν τη μαζική συγκέντρωση που ήταν σε εξέλιξη. Και, βεβαίως, ο οργανωτής αυτής της προβοκατόρικης επιχείρησης είναι ο ίδιος ο Μ. Χρυσοχοΐδης», επέμεινε η Κουμουνδούρου καλώντας τον κ. Μητσοτάκη «να αποπέμψει τώρα τον υπουργό του».

Απάντηση Χρυσοχοΐδη

Οσο υπάρχει αυτή τη κυβέρνηση «δεν θα αφήσουμε ποτέ ξανά να υπάρχει τραυματισμός πολιτών και καταστροφές. Οποίος χρησιμοποιεί μολότοφ θα συλλαμβάνεται», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Τραμπούκοι δολοφόνοι, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτοί διέλυσαν τη συγκέντρωση και τώρα καταστρέφουν την πόλη. Η αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές. Αν νομίζετε ότι την πολιτική μάχη που χάσατε δυο μέρες, θα την κερδίσετε με τραμπουκισμούς πλανάστε», τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Βούτση και τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντες στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...