362
Ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Θεοδώρου | Christos Theodorou / Facebook

Χρίστος Θεοδώρου, ένας μελωδικός συνθέτης στο Μέγαρο Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 18:42
Ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Θεοδώρου
|Christos Theodorou / Facebook

Χρίστος Θεοδώρου, ένας μελωδικός συνθέτης στο Μέγαρο Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 18:42

Ο Χρίστος Θεοδώρου είναι ένας ευαίσθητος συνεχιστής της παράδοσης του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, έτσι όπως την καθόρισαν μέσα από τη μουσική τους ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης. Με τίτλο «Γραμμένα για φωνή», θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μία συναυλία-παράσταση αφιερωμένη στα κομμάτια που έχει γράψει κατά τη διάρκεια της εικοσάχρονης πορείας του, για να τραγουδηθούν από όμορφες φωνές, με αγάπη και ευαισθησία.

Ολα αυτά θα συμβούν στην Αίθουσα Banquet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ., σε μια συναυλία-γιορτή, με επιλογές από προσωπικούς δίσκους, μιούζικαλ αλλά και θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες έχει γράψει μουσική ο συνθέτης με τη χαρακτηριστική μελωδικότητα.

Από αριστερά, οι ερμηνευτές: Πολυξένη Καράκογλου, Βικτωρία Ταγκούλη, Γιώργης Χριστοδούλου, Ελενα Παπανικολάου

Τέσσερις τραγουδιστές, ο καθένας με το δικό του ερμηνευτικό στίγμα, η Βικτωρία Ταγκούλη, ο Γιώργης Χριστοδούλου, η Ελενα Παπανικολάου και η Πολυξένη Καράκογλου θα παρουσιάσουν, πλαισιωμένοι από οκταμελή ορχήστρα, ευφάνταστα μελοποιημένους στίχους σύγχρονων στιχουργών (Μιχάλη Γελασάκη, Χρήστου Κανελλόπουλου κ.ά.) αλλά και ανέκδοτα τραγούδια του Χρίστου Θεοδώρου, βασισμένα σε δημιουργίες αγαπημένων ποιητών (Νίκος Εγγονόπουλος, Γιώργος Σαραντάρης).

Χρίστος Θεοδώρου – Γραμμένα για φωνή

Μουσικά Πορτρέτα , Χρίστος Θεοδώρου – Γραμμένα για φωνή στις 8 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο!Mια συναυλία με συνθέσεις του Χρίστου Θεοδώρου- Γραμμένα για φωνή. Επιλογές από προσωπικούς δίσκους, μιούζικαλ, και θεατρικές παραστάσεις. Ερμηνεύουν: Βικτωρία Ταγκούλη, Γιώργης Χριστοδούλου, Έλενα Παπανικολάου, Πολυξένη Καράκογλου. Στο πιάνο ο Χρίστος Θεοδώρου.http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4149

Geplaatst door Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall op Donderdag 29 november 2018

Στο πρόγραμμα αυτής της μουσικής παράστασης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσικά πορτρέτα» και επιμελούνται σκηνοθετικά η Φρόσω Κορρού και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τραγούδια από τους δίσκους «Φωτο.βόλτα», «Τετράδιο» και «Καρδιά μισή», καθώς και από τα πρωτότυπα μιούζικαλ «Προς κατεδάφιση» βασισμένο στο έργο του Τέννεσσι Ουίλλιαμς, «Ο ευτυχισμένος prince» του Οσκαρ Ουάιλντ, «Η μικρή σειρήνα» (βασισμένο στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν «Η μικρή γοργόνα») και «Τα μάγια της πεταλούδας» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Το σκεπτικό της παράστασης, είναι να ξεκινήσει σε πιο χαμηλούς, λυρικούς τόνους και να κορυφωθεί σε μία κεφάτη γιορτή, στην οποία εξυμνείται ο έρωτας, η αγάπη και το δικαίωμά μας να ζούμε την κάθε ημέρα με πάθος και φαντασία.

Εκτός από τον Χρίστο Θεοδώρου ο οποίος θα παίζει πιάνο, υπογράφοντας φυσικά και την ενορχήστρωση, επί σκηνής θα βρίσκονται οι μουσικοί: Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Αγγελική Ποτήρη (βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (βιόλα), Σοφία Ευκλείδου (τσέλο), Αντώνης Αρβανίτης (κοντραμπάσο), Γιώτης Παρασκευαίδης (κιθάρα), Ρόλη Γιαμοπούλου (κρουστά).


Info:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Ωρα έναρξης: 21.00

Πληροφορίες: 210. 7282.333

Εισιτήρια: http://www.megaron.gr/ και σε όλα τα καταστήματα Public

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...