635
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι γ' αντιπρόεδρος της Βουλής | Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές – Ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2019, 08:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/06/2019, 11:40
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι γ' αντιπρόεδρος της Βουλής
|Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές – Ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2019, 08:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/06/2019, 11:40

Μία ημέρα μετά τον σάλο για την ευνοϊκή μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, λίγο μάλιστα προτού εκπνεύσει η θητεία της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές για λόγους ευθιξίας.

Σε δηλώσεις της την Παρασκευή στον ANT1 ζήτησε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα συνέβησαν. Συγγνώμη μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι από όλον τον ελληνικό λαό…

«Θέλω να συζητώ μόνο συγγνώμη από το ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση τους φίλους και τους συντρόφους που τους στεναχώρησα. Δυστυχώς δεν μπορώ να επανορθώσω παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ να κάνω να μην συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά τις 11:30 ακολούθησε αναλυτική δήλωση από τη Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία έχει ως εξής:

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.

Η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, αποσπάστηκε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε, με το άρθρο 12,ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου. Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.

Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής, ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.

Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Χθες είχε γίνει γνωστό ότι η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή, κίνηση που δικαιολόγησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου με ένα τρόπο μάλλον προκλητικό λέγοντας ότι είχε χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες της για να πετύχει τη μετάταξη.

«Ηταν από καιρό αποσπασμένη και τώρα έγινε η μετάταξη», διευκρίνισε στον Alpha. «Δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή. Αξιοποιήθηκαν γνωριμίες και διασυνδέσεις, δεν έχω λόγο να το κρύψω», είπε η γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει κάποια εξήγηση για το timing της υπογραφής της μεταπήδησης της θυγατέρας της στο δυναμικό του Κοινοβουλίου.

Πρόσθεσε ότι η κόρη της δούλευε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2004, αλλά ανέβηκε τόσο γρήγορα στην ιεραρχία που δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της με βάση τον βαθμό της. Ηταν, δηλαδή, overqualified και έπρεπε να πάει σε κάποιο πιο ταιριαστό στις ικανότητές της περιβάλλον… «Της είπαν να γίνει διευθύντρια υποκαταστήματος, αλλά δεν ήθελε», διευκρίνισε.

Αρχικά η κόρη της βουλευτού υπέβαλε αίτηση απόσπασης και στη συνέχεια μετάταξης και κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας, αλλά και των διασυνδέσεων της οικογενείας της – όπως παραδέχθηκε η μητέρα της- κατέστη εφικτή η μετάταξή της στο Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News