397
Βραχιολάκι παρακολούθησης όπως αυτά που θα φορούν οι πολίτες στο Χονγκ Κονγκ που είναι θετικοί στην Covid | Shuttestock

Χονγκ Κονγκ: Ηλεκτρονικά βραχιολάκια για όσους κολλάνε κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 15:35
Βραχιολάκι παρακολούθησης όπως αυτά που θα φορούν οι πολίτες στο Χονγκ Κονγκ που είναι θετικοί στην Covid
|Shuttestock

Χονγκ Κονγκ: Ηλεκτρονικά βραχιολάκια για όσους κολλάνε κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 15:35

Ηλεκτρονικά βραχιολάκια, σαν αυτά που φορούν στην Ελλάδα οι φυλακισμένοι όταν παίρνουν άδεια από το σωφρονιστικό ίδρυμα, θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό.

Επιπλέον, θα έχουν στα κινητά τους πιστοποιητικά ανοσίας, τα οποία θα ελέγχονται με σύστημα με QR code, ακριβώς όπως έγινε στις χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, στο Χονκγ Κονκ, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους, ακόμη και αν κάποιος είναι αρνητικός στον κορονοϊό, είχε όμως τις προηγούμενες ημέρες επαφή με κρούσμα.

Τα βραχιόλια καραντίνας, που αναμένεται να ξεκινήσουν να τοποθετούνται στους ασθενείς από την Παρασκευή, θα είναι υποχρεωτικά για όλα τα άτομα που έχουν βρεθεί θετικά και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποχωρήσουν κατά την περίοδο απομόνωσής τους, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian. Μάλιστα, η καραντίνα για τα θετικά κρούσματα είναι 19 ημέρες.

«Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν βγαίνει από την καραντίνα στο σπίτι και μόνο έτσι μπορούμε να το διασφαλίσουμε», είπε ο Λο Τσουνγκ-Μάου, γραμματέας Δημόσιας Υγείας της πόλης. Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι πολύ πιο ανθρώπινο να παραμένει ο άλλος στο σπίτι του υπό έλεγχο, παρά να μπαίνει καραντίνα σε ειδικές αποθήκες, οι οποίες δεν έχουν και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Το βραχιολάκι και το πιστοποιητικό ανοσίας με QR code είναι τα νέα μέτρα που λαμβάνει η πόλη, προκειμένου να μειωθούν και τελικά να μηδενιστούν τα κρούσματα του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο του συστήματος κωδικών υγείας, το οποίο επίσης παρακολουθεί την κίνηση του πολίτη μέσω των κινητών τηλεφώνων, οι κάτοικοι της πόλης θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους μόνο όταν ο κωδικός QR είναι πράσινος. Ο κωδικός γίνεται κίτρινος εάν έχουν έρθει σε στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο και κόκκινο εάν είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Ατομα με κίτρινο κωδικό δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα νοσοκομεία και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης και της αφαίρεσης μάσκας σε εστιατόρια, μπαρ κ.ά.

Η παραβίαση της υποχρεωτικής καραντίνας στο Χονγκ Κονγκ επισύρει πρόστιμο έως 3.200 δολάρια και ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες.

Το Χονγκ Κονγκ αναφέρει κατά μέσο όρο περίπου 2.500 κρούσματα την ημέρα το τελευταίο διάστημα και εξακολουθεί να διατηρεί αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, επιβάλλοντας επταήμερη καραντίνα σε ξενοδοχεία για τις αφίξεις, σύμφωνα με την πολιτική του «μηδενικού κρούσματος» της Κίνας, η οποία στοχεύει στην εξάλειψη του κορονοϊού από την κοινότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...