271
Αγοράζοντας αυτό το ακίνητο έχεις όλο το Χονγκ Κονγκ στα πόδια σου | Executive Homes Hong Kong

Χονγκ Κονγκ: 304 εκατ. ευρώ πωλείται το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2018, 11:23
Αγοράζοντας αυτό το ακίνητο έχεις όλο το Χονγκ Κονγκ στα πόδια σου
|Executive Homes Hong Kong

Χονγκ Κονγκ: 304 εκατ. ευρώ πωλείται το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2018, 11:23

Το σπίτι που χτίστηκε το 1991 στη γειτονιά Πικ (Κορφή) του Χονγκ Κονγκ πωλείται στην κτηματαγορά 3,5 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (337 εκατ. στερλίνες, περί τα 304 εκατ. ευρώ), σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 310 εκατ. στερλινών της δεκατεσσάρων δωματίων Villa Les Cèdres (Βίλα των Κέδρων) στον νότο της Γαλλίας.

Το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου είναι κατατοπιστικό: έχουν σημασία η θέα και το οικόπεδο της οικίας, το οποίο προσφέρεται για νέα δόμηση. Εξ αυτών των δύο λοιπόν και η τιμή πώλησης του σπιτιού. Διότι κατά τα λοιπά το ίδιο το σπίτι είναι «ταπεινό»: διαθέτει «μόνο» τέσσερα δωμάτια, δωμάτιο υπηρεσίας, τέσσερα μπάνια, δύο στεγασμένα γκαράζ και μια υπαίθρια πισίνα.

Αυτή είναι η ημερήσια (πάνω) και νυκτερινή (κάτω) θέα από τη λουσάτη συνοικία Peak (Κορφή) του Χονγκ Κονγκ όπου βρίσκεται το προς πώληση ακίνητο (Wikipedia)

Η συνοικία πάνω στο βουνό που δεσπόζει του κόλπου του Χονγκ Κονγκ προσφέρει ησυχία και απομόνωση και εκπληκτική θέα στο λιμάνι της Βικτώριας. Ολη η γειτονιά είναι περίκλειστη και, όπως καταλαβαίνετε, η πλουσιότερη του Χονγκ Κονγκ. Απέχει δε μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Πάντως η τιμή «αφορά περισσότερο το οικόπεδο και λιγότερο το ίδιο το σπίτι» δήλωσε στο Bloomberg ο Λόρενς Μπράουν, αρχιμεσίτης της Executive Homes του Χονγκ Κονγκ. «Το σπίτι είναι αρκετά παλιό. Αν κάποιος πληρώσει τόσα λεφτά, μάλλον θα το γκρεμίσει και θα χτίσει ένα ωραιότερο» λέει.

Η Chuang’s Consortium International Ltd είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου. Το αγόρασε το 2004 αντί 142 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ και προς το παρόν το εκμισθώνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...