338
Ο Μάστερσον καταφθάνει στο δικαστήριο του Λος Αντζελες μαζί με τη σύζυγό του, Μπιζού Φίλιπς. Η οποία μετά την ετυμηγορία αποχώρησε μόνη... | Myung J. Chun / Los Angeles Times via Getty Images

Χόλιγουντ, Σαϊεντολογία και βιασμοί γυναικών: Η περίπτωση του ηθοποιού Ντάνι Μάστερσον

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 09:24
Ο Μάστερσον καταφθάνει στο δικαστήριο του Λος Αντζελες μαζί με τη σύζυγό του, Μπιζού Φίλιπς. Η οποία μετά την ετυμηγορία αποχώρησε μόνη...
|Myung J. Chun / Los Angeles Times via Getty Images

Χόλιγουντ, Σαϊεντολογία και βιασμοί γυναικών: Η περίπτωση του ηθοποιού Ντάνι Μάστερσον

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 09:24

Κάποτε, πριν από δύο δεκαετίες, ήταν ένας από τους αγαπημένους νέους ηθοποιούς της Αμερικής –το «That 70s Show» ήταν μια σαχλή νεανική σειρά, αλλά είχε κάτι το καλτ και άλλωστε συγκέντρωνε άλλους ανερχόμενους σταρ του Χόλιγουντ, από τον Αστον Κούτσερ ως τη Μίλα Κούνις. Τώρα ο Ντάνι Μάστερσον, ηθοποιός και dj αλλά και υψηλόβαθμο στέλεχος των Σαϊεντολόγων, κινδυνεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή: την Τετάρτη καταδικάστηκε για τον βιασμό δύο γυναικών την περίοδο 2001-2003.

Η δίκη του 47χρονου σήμερα ηθοποιού προσέλκυσε το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ μετά τις κατηγορίες ότι η Εκκλησία είχε προσπαθήσει να αποθαρρύνει τις καταγγέλλουσες και να τον προστατεύσει.

Τα θύματα είχαν αφήσει στις καταθέσεις τους σαφείς αιχμές για τις πρακτικές της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, λέγοντας ότι μετά τις καταγγελίες για τον βιασμό τους τις παρακολουθούσαν, τις απειλούσαν και τις φωτογράφιζαν παρά τη θέλησή τους.

Οι αρμόδιες Αρχές του Λος Αντζελες είχαν κατηγορήσει τον Μάστερσον το 2020, για τον βιασμό τριών νεαρών γυναικών με χρήση βίας ή απειλών. Συγκεκριμένα, ο Μάστερσον είχε καταγγελθεί ότι βίασε μια 23χρονη γυναίκα το 2001, μια 28χρονη στις αρχές του 2003 και ακόμη μία 23χρονη γυναίκα στα τέλη της ίδιας χρονιάς –ήταν η εποχή που είχε γίνει εξαιρετικά διάσημος από τη συμμετοχή του στο νεανικό σίριαλ.

Οι καταγγελίες ήρθαν χρόνια αργότερα, έγιναν την περίοδο που ήταν στο αποκορύφωμά του το κίνημα #Μe Too στο Χόλιγουντ, και είχαν προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου και των media.

Μετά την ακύρωση της πρώτης δίκης τον περασμένο Νοέμβριο λόγω κακοδικίας, ο 47χρονος ηθοποιός απαλλάχθηκε για τη μία καταγγελία αλλά καταδικάστηκε για τους άλλους δύο βιασμούς. Η επανάληψη της δίκης διήρκεσε περισσότερο από έναν μήνα και οι ένορκοι χρειάστηκε να διαβουλευτούν μια εβδομάδα προτού τον βρουν ένοχο για δύο κατηγορίες βιασμού.

Ο Μάστερσον, ο οποίος συνοδευόταν από την επίσης ηθοποιό σύζυγό του, Μπιζού Φίλιπς, τέθηκε υπό κράτηση μετά την ετυμηγορία και πλέον αντιμετωπίζει από 30 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

O ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια της δίκης αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι η ιδιότητά του ως μέλος της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας δημιουργούσε αρνητικό κλίμα εις βάρος του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...