288
Η ασθενής ήταν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της επέμβασης | Facebook

Χιλιάδες θεατές στο Facebook για μια live εγχείρηση εγκεφάλου

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 12:22
Η ασθενής ήταν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της επέμβασης
|Facebook

Χιλιάδες θεατές στο Facebook για μια live εγχείρηση εγκεφάλου

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 12:22

Τα νευρολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε η 25χρονη Τζένα Σαρντ από το Τέξας πήραν άσχημη τροπή όταν ξαφνικά έχασε την ικανότητα της ομιλίας. Η διάγνωση: μια μάζα από αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο.

Η επέμβαση έγινε σε νοσοκομείο στο Ντάλας και μεταδόθηκε ζωντανά από το Facebook και έγινε φυσικά με την πλήρη συγκατάθεση της ασθενούς.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη ιατρική επέμβαση που μεταδίδεται στο κοινωνικό δίκτυο, γράφει ο Guardian.

Το νοσοκομείο αποφάσισε να μην μεταδώσει τα πιο «αιματηρά» κομμάτια της επέμβασης (όπως την τομή στο κρανίο), από τον φόβο ότι θα τα απαγόρευε το Facebook. Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο ένα παραπέτασμα έκρυβε τους γιατρούς, φαινόταν όμως το πρόσωπο της ασθενούς.

Μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, οι θεατές είχαν ξεπεράσει τις 45.000 και τα σχόλια στο βίντεο ήταν πάνω από 1.000, πολλά με ερωτήματα για το πώς έγινε η επέμβαση.

Methodist Live Awake Brain Surgery

Methodist Live Awake Brain Surgery

Geplaatst door Methodist Dallas Medical Center op Dinsdag 29 oktober 2019

 

Οπως συμβαίνει σε πολλές επεμβάσεις στον εγκέφαλο, ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. (Η αναισθησία είναι τοπική και γίνεται για την τομή στο κρανίο). Πρέπει να είναι σε εγρήγορση ο ασθενής ώστε οι γιατροί να ελέγχουν διαρκώς αν εμφανίζεται πρόβλημα στις λειτουργίες του.

Η Σαρντ κατά την επέμβαση κοιτούσε μια οθόνη και απαντούσε στα ερωτήματα των γιατρών για τα χρώματα, τις εικόνες ζώων και τους αριθμούς που έβλεπε.

Στο τέλος, έπειτα από 45 λεπτά, όλα πήγαν καλά –«σχεδόν τέλεια» σχολίασαν οι γιατροί. Η Σαρντ αναμένεται να πάρει εξιτήριο σε λίγες ημέρες.

Η ζωντανή μετάδοση ιατρικών επεμβάσεων από το Facebook φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο συχνά, σχολιάζει ο Guardian.

Πέρυσι μία γυναίκα από το Τέξας ζήτησε να μεταδοθεί μια επέμβαση για καρκίνο στο στήθος της, ενώ ένας αστυνομικός από την ίδια Πολιτεία μετέδωσε επέμβαση που έκανε στους πνεύμονες. Η επέμβαση στον εγκέφαλο φαίνεται ότι είναι η πρώτη που μεταδίδεται ζωντανά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...