397
Θαυμαστές του Οζι Οσμπορν συγκεντρώθηκαν για το τελευταίο αντίο στη γενέτειρά του, το Μπέρμιγχαμ | REUTERS/Jack Taylor

Χιλιάδες θαυμαστές του Οζι Οσμπορν στην κηδεία του «βασιλιά του μέταλ»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2025, 18:50
Θαυμαστές του Οζι Οσμπορν συγκεντρώθηκαν για το τελευταίο αντίο στη γενέτειρά του, το Μπέρμιγχαμ
|REUTERS/Jack Taylor

Χιλιάδες θαυμαστές του Οζι Οσμπορν στην κηδεία του «βασιλιά του μέταλ»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2025, 18:50

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου χιλιάδες οπαδοί του Οζι Οσμπορν, του μουσικού της χέβι μέταλ και άλλοτε τραγουδιστή της μπάντας Black Sabbath, βρέθηκαν στο Μπέρμιγχαμ για την κηδεία του «βασιλιά του μέταλ» ή «πρίγκιπα του σκότους», που πέθανε στις 22 Ιουλίου. Μάλιστα, ορισμένοι προσέθεσαν και άφθονο φολκλόρ, όπως μετέδωσε το BBC, κουβαλώντας μαζί τους, εκτός από άνθη και φωτογραφίες, και τα… κτερίσματα της αρεσκείας τους («μπουκάλια ουίσκι, ψεύτικα περιττώματα σκύλου», κ.λπ.), άλλοι πάλι «πίνοντας αλκοόλ από κέρατο τύπου Βίκινγκς, όπως θα ήθελε και ο ίδιος ο Οζι».

Το Μπέρμιγχαμ είναι ο τόπος καταγωγής του Οσμπορν και η κηδεία του σταρ ήταν ιδιωτική, με δαπάνες της οικογένειάς του. Ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε τον μουσικό «έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της πόλης», την ώρα που η νεκροφόρα με τον Οσμπορν διέσχιζε τους κεντρικούς δρόμους. Οι εκδρομείς του «ύστατου χαίρε» κατέφθασαν εκεί από διάφορες χώρες, ακόμη και από τις ΗΠΑ και το Μεξικό. Σημειωτέον ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Οσμπορν έδωσε την τελευταία συναυλία του, σχεδόν τρεις εβδομάδες προτού πεθάνει.

Πλήθος στου δρόμους του Μπέρμιγχαμ ανέμενε υπομονετικά να περάσει η νεκροφόρα με τον Οζι Οσμπορν (REUTERS/Jack Taylor)
Γιγαντοαφίσα στο Μπέρμιγχαμ που δείχνει τον Οσμπορν νέο και ωραίο (REUTERS/Jack Taylor)

Οι περισσότεροι οπαδοί από όσους μίλησαν στα media δήλωσαν συγκινημένοι. «Η στερνή ώρα ήταν πολύ συγκινητική, ήταν το κάτι άλλο» είπε ένας 57χρονος. «Σε ευχαριστώ, Οζι, για όλα όσα έχεις κάνει για εμάς και για τη μουσική που δημιούργησες, που ήταν καταπληκτική» έγραφε ένα πλακάτ. Σε όλη την πόλη, παρατήρησε το BBC, στήθηκαν γιγαντοαφίσες με τη μορφή του Οσμπορν, μακρυμάλλη και με μαύρα γυαλιά. «Κάποιος κυκλοφορούσε με πέτσινο μπουφάν που στο κέντρο της πλάτης είχε μεγάλη φωτογραφία των Black Sabbath».

«Ενας άλλος φορούσε τζιν μπουφάν που στο πίσω μέρος του έγραφε ΟΖΖΥ και έδειχνε τον τραγουδιστή σαν νυχτερίδα με προεξέχοντες κυνόδοντες». Μια 44χρονη παρακολούθησε την πομπή μαζί με τη 18χρονη κόρη. «Σταθήκαμε ακριβώς μπροστά, η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη» είπε. Η ίδια δήλωσε ότι στην κηδεία γνωρίστηκε με κάποιους Σκωτσέζους που ταξίδεψαν από το Ινβερνές για τον Οζι. «Ηρθαν απλώς για να τιμήσουν τον Οζι μέσα στο σπίτι του».

Το BBC είχε ζωντανή σύνδεση με το Μπέρμιγχαμ. Η ευχή «ο Θεός να τον συγχωρέσει» δεν ακούστηκε, ούτε εμείς θα την πούμε, επειδή ενδέχεται οι φανατικοί να την εκλάβουν ως περιύβριση νεκρού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...