209
| Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χιλιάδες αγγελίες διαμερισμάτων στην Αθήνα κατέβηκαν από την Airbnb

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 09:49
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χιλιάδες αγγελίες διαμερισμάτων στην Αθήνα κατέβηκαν από την Airbnb

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 09:49

Στα επίπεδα του 2017 ξαναγύρισε η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στην Αθήνα καθώς χιλιάδες αγγελίες έχουν κατέβει από τις πλατφόρμες τους τελευταίους μήνες, λόγω και της πανδημίας.

Η ανάλυση των σχετικών στοιχείων, όπως ανέφερε η «Καθημερινή», δείχνει ότι από τα σχεδόν 12.000 οικιστικά ακίνητα που εκμισθώνονταν στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, σήμερα βρισκόμαστε κάτω από τα 9.000 ακίνητα.

Αυτό σημαίνει ότι η αγορά έχει επιστρέψει στα επίπεδα του δευτέρου εξαμήνου του 2017, πριν εμφανιστούν φαινόμενα υπερπροσφοράς σε περιοχές χαμηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως τα βόρεια προάστια ή απομακρυσμένες περιοχές του κέντρου.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις δεν ήταν ο πιο αποδοτικός τρόπος, αν συνυπολογιστεί και το γεγονός των αυξημένων δαπανών (ΔΕΚΟ και κοινόχρηστα).

Φέτος, ενέσκεψε και η πανδημία που μείωσε κατακόρυφα τη ζήτηση, οδηγώντας τους ιδιοκτήτες να αποσύρουν τα ακίνητα από την πλατφόρμα και να προτιμήσουν μια μίσθωση 2-3 ετών από Ελληνα ενοικιαστή.

Οσοι επαγγελματίες εκμεταλλεύονταν πάνω από δύο-τρία ακίνητα προχώρησαν σε μια μείξη της στρατηγικής τους, κρατώντας τα πιο εμπορικά διαμερίσματα στη βραχυχρόνια ενοικίαση και διαθέτοντας τα υπόλοιπα στη μακροχρόνια ενοικίαση.

Διαμερίσματα σε περιοχές όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια, το Παγκράτι, οι Αμπελόκηποι επιστρέφουν για παράδειγμα σε συμβατικές μορφές ενοικίασης, κάτι που συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό σε συνοικίες όπως το Κουκάκι, το Μοναστηράκι, η Πλάκα, του Ψυρρή και το Θησείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...