210
Χιμπατζής από τον ένα ζωολογικό κήπο παρακολουθεί μέσω βιντεοκλήσης τους χιμπατζήδες του άλλου κήπου που βρίσκεται σε απόσταση 150 χλμ | REUTERS/David W Cerny

Χιμπατζήδες άρχισαν να επικοινωνούν με βιντεοκλήσεις!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 13:21
Χιμπατζής από τον ένα ζωολογικό κήπο παρακολουθεί μέσω βιντεοκλήσης τους χιμπατζήδες του άλλου κήπου που βρίσκεται σε απόσταση 150 χλμ
|REUTERS/David W Cerny

Χιμπατζήδες άρχισαν να επικοινωνούν με βιντεοκλήσεις!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 13:21

Μπορεί οι άνθρωποι να έχουν πλέον κουραστεί από τις βιντεοκλήσεις αλλά οι χιμπατζήδες δύο ζωολογικών κήπων στην Τσεχία μόλις άρχισαν να απολαμβάνουν αυτή την μορφή επικοινωνίας. Η απουσία επισκεπτών λόγω του λοκντάουν υποχρέωσε τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου Safari Park Dvur Kralove και του ζωολογικού κήπου στην πόλη Μπρνο που βρίσκονται σε απόσταση 150 χλμ. μεταξύ τους να αναζητήσουν κάποιον τρόπο να κάνουν τα ζώα τους να αισθανθούν καλύτερα και λιγότερο απομονωμένα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian, στα σημεία που ζουν οι χιμπατζήδες στους δύο κήπους τοποθετήθηκαν κάμερες και γιγάντιες οθόνες. Με online σύνδεση οι χιμπατζήδες του ενός κήπου μπορούν να βλέπουν σε live μετάδοση τι κάνουν οι χιμπατζήδες στον άλλο κήπο.

«Αρχικά οι χιμπατζήδες πλησίασαν τις οθόνες είτε με αμυντική είτε επιθετική στάση, δεν υπήρχε κάποια αλληλεπίδραση. Όμως στην συνέχεια άρχισε να λειτουργεί στα ζώα η λογική ‘βλέπω τηλεόραση’ ή ‘παίζω στην τηλεόραση’ και πλέον αντιδρούν σε αυτά που βλέπουν να κάνουν οι χιμπατζήδες στον άλλο κήπο με τρόπο ανάλογο με τον οποίο αντιδρούμε εμείς όταν παρακολουθούμε αθλητικούς αγώνες» αναφέρει η Γκαμπριέλα Λινχάρτοβα, υπεύθυνη για τα πρωτεύοντα θηλαστικά στον κήπο Safari Park Dvur Kralove.

Μάλιστα οι χιμπατζήδες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ανθρώπινες συμπεριφορές όπως το να τρώνε «σνακ» (ξηρούς καρπούς κ.α.) καθώς παρακολουθούν τις οθόνες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...