472
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Χατζησοφιά στις δηλώσεις στο Μega το πρωί της Παρασκευής | ΥouTube/Μega

Γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για «προβοκάτσια» και «χαφιέδες» πίσω από τους «μπαχαλάκηδες»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 13:57
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Χατζησοφιά στις δηλώσεις στο Μega το πρωί της Παρασκευής
|ΥouTube/Μega

Γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για «προβοκάτσια» και «χαφιέδες» πίσω από τους «μπαχαλάκηδες»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 13:57

Καλεσμένη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega την Παρασκευή, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Χατζησοφιά, δεν δίστασε να αφήσει -με χαρακτηριστική ευκολία μάλιστα- υπόνοιες για προβοκάτσια πίσω από την επίθεση με βαριοπούλες στο συνοδευτικό  αυτοκίνητο της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Ολγας Γεροβασίλη, στην Ακαδημίας, κατά τη διάρκεια των νέων επεισοδίων που σημειώθηκαν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.

  «Δεν ξέρω ποιος έσπασε το κρύσταλλο της κύριας Γεροβασίλη (όπως επέλεξε να περιγράψει τις ζημιές που υπέστη το όχημα ασφαλείας της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τον τραυματισμό του αστυνομικού φρουρού της). Δεν ξέρω εάν ήταν προβοκάτσια. Δεν ξέρω κάτω από τους κουκουλοφόρους τι πρόσωπα κρύβονται», παρατήρησε η κυρία Χατζησοφιά που πήγε και ένα βήμα -αυτοκριτικής- παραπέρα, λέγοντας απογοητευμένη ότι επί Πρώτης Φοράς Αριστερά -ανάμεσα στα πολλά που δεν πρόλαβαν να γίνουν- δεν έγινε ούτε «η  κάθαρση που έπρεπε» στην Ελληνική Αστυνομία.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε,  «δεν συνέβαιναν τα πράγματα που βλέπουμε επί διακυβέρνησης ΝΔ. Η ΝΔ του επιτελικού κράτους θυμήθηκε τον παλιό κακό εαυτό της, η παλιά καλή δεξιά που αγαπήσαμε, η παλιά ΕΡΕ που αγαπήσαμε, της καταστολής, του παρακράτους, των υποκλοπών» και «η Αστυνομία θυμήθηκε τον παλιό κακό εαυτό της -όχι ότι τον ξέχασε και ποτέ- και διέλυσε μία πραγματικά ειρηνική πορεία», διαμαρτυρήθηκε, για να επιμείνει στις καταγγελίες για «προβοκάτσια» και «ύποπτους κουκουλοφόρους» λέγοντας:

 «Τι νόημα έχει να μην μπορεί η Αστυνομία εδώ και 40 χρόνια (ανάμεσά του και πέντε διακυβέρνησης Τσίπρα) να πιάσει αυτούς τους γνωστούς-άγνωστους. Μία συνάδελφός μου μου είπε πως “πάντα η αστυνομία διαλύει τις συγκεντρώσεις, είτε η ένστολη είτε η αστυνομία χωρίς στολή”. Ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε», επέμεινε.

«Εγώ -υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κυρία Χατζησοφιά- ήμουν  στην πορεία. Στην τσάντα μου δεν είχα μολότοφ, είχα βαζελίνη και λιπ γκλος για τα δακρυγόνα, έχουμε μάθει τόσο καιρό και τόσα χρόνια στο κίνημα, και ξέρουμε ότι η αστυνομία θα χτυπήσει. […] Δεν έχω κατέβει σε πορεία με μολότοφ, ούτε με κουκούλα. Υποθέτω ποιοι κρύβονται κάτω από τις κουκούλες», επανήλθε στον ισχυρισμό περί στημένων επεισοδίων, για να επαναλάβει:

«Η Αστυνομία 40 χρόνια δεν μπορεί να βρει ποιοι κρύβονται κάτω από τις κουκούλες, δεν αφορά εμένα αυτό. Εγώ κατεβαίνω να διαδηλώσω ειρηνικά και να εκφράσω την αγανάκτησή μου και να ζητήσω απόδοση δικαιοσύνης για τα 57 θύματα στα Τέμπη. Διαλύθηκε με τραγικό τρόπο η πορεία, θα μπορούσαμε να είχαμε θύματα».

Η δήλωση Χατζησοφιά έρχεται, βέβαια, σε μία συγκυρία κατά την οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, έχει πέσει θύμα προπηλακισμού στο Ιλιον, για να ακολουθήσει ο -ευτυχώς ελαφρύς- τραυματισμός του αστυνομικού φρουρού της Ολγας Γεροβασίλη από την επίθεση των κουκουλοφόρων με τις βαριοπούλες. Και όλα αυτά ενώ μόλις πριν από λίγε ημέρες έχει προηγηθεί η «επισήμανση» του  βουλευτή Μπαλάφα (για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη στα Εξάρχεια) περί «χαφιέδων» που δεν έχουν καμία σχέση με τους  «αγνούς» αναρχικούς…

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...