196
Ο Κωστής Χατζηδάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ | ΣΚΑΪ

Χατζηδάκης: Υπομονή 40 ημέρες για το όνομα του υποψήφιου Προέδρου

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 19:34
Ο Κωστής Χατζηδάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
|ΣΚΑΪ

Χατζηδάκης: Υπομονή 40 ημέρες για το όνομα του υποψήφιου Προέδρου

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 19:34

«Θα χρειαστεί όλοι να κάνουμε μια μικρή υπομονή κανένα μήνα περίπου ακόμα, λίγο παραπάνω, 40 ημέρες και το πράγμα θα δρομολογηθεί τότε», τόνισε για το ζήτημα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι ο Πρωθυπουργός, που όπως είπε χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και κοινή λογική, θα προτείνει ένα πρόσωπο που θα εκφράζει ευρύτερες συναινέσεις.

«Αν θέλουμε δικό μας τον βγάζουμε αύριο το πρωί», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης θυμίζοντας ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος ο ΠτΔ μπορεί να εκλεγεί και με σχετική πλειοψηφία. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι επιδιώκει «να βγει πρόεδρος που θα εκφράζει ευρύτερες συναινέσεις».

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος δεν θέλησε να πει περισσότερα για το θέμα της εκλογής προέδρου, εξηγώντας μάλιστα γιατί δεν έχει επιχειρήσει να συζητήσει για το θέμα με τον κ. Μητσοτάκη.

«Δεν πρόκειται να σας πω, πρώτον γιατί δεν ξέρω. Ξέρετε, ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Δεν επιχείρησα να συζητήσω το θέμα αυτό μαζί του για να μην τον φέρω σε μια δύσκολη θέση και να μην είμαι και εγώ αμήχανος απέναντί του», είπε ο κ. Χατζηδάκης.