245
|

Χατζηδάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές – Δεν είμαστε «πολιτικοί χαρτοπαίκτες»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2022, 12:44

Χατζηδάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές – Δεν είμαστε «πολιτικοί χαρτοπαίκτες»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2022, 12:44

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας», επανέλαβε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «τζογάρει» με τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες.

Και το 2020, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν έως και 45% στη Νέα Δημοκρατία και πολλοί είχαν εισηγηθεί εκλογές, η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει τον θεσμικό δρόμο, «αντί να συμπεριφερόμαστε σαν πολιτικοί χαρτοπαίκτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και αυτός άλλωστε ο θεσμικός, ο ευρωπαϊκός δρόμος –τόνισε– είναι που θέλουν οι έλληνες πολίτες και αποτελεί και το πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

«Δεν θα ήταν σοβαρό μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε, να πάμε να κάνουμε εκλογές και μάλιστα διπλές, λόγω του νόμου που υπάρχει της απλής αναλογικής, που βρήκαμε κληρονομιά από τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ερωτηθείς  κατά πόσο θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές, εάν δεν υπήρχε ο νόμος της απλής αναλογικής, απάντησε αρνητικά.

«Και πάλι –σημείωσε– θα ίσχυε αυτό που σας είπα για τη θεσμική προσέγγιση, απλώς εδώ το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σαφές, γιατί σημαίνει ότι θα μπει η χώρα σε δυο μήνες επίσημης προεκλογικής περιόδου».

Οσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι την Παρασκευή έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του. Η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, ωστόσο, όπως θέλησε να υπογραμμίσει, στο τέλος λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση.

Χωρίς να αναφερθεί σε ποσοστό, ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για σημαντική αύξηση που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τον πληθωρισμό όσο και την προηγούμενη συμβολική αύξηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...