239
Ο Κωστής Χατζηδάκης: «Απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση» | ΙΝΤΙΜΕ

Χατζηδάκης: Πολιτική εξυπηρέτηση η επιλογή Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 22:34
Ο Κωστής Χατζηδάκης: «Απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση»
|ΙΝΤΙΜΕ

Χατζηδάκης: Πολιτική εξυπηρέτηση η επιλογή Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 22:34

«Δριμύ κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από τον Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την απόφασή της να τοποθετήσει την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται για μια προσπάθεια της «ευρισκόμενης σε αποδρομή κυβέρνησης να εξασφαλίσει στην κυρία Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή θητεία».

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει:

«Η ευρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κυρία Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή -βάσει της σχετικής νομοθεσίας- θητεία. Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της. Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη την θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στην Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών. Δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής. Η σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κυρία Θάνου για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή».