216
|

Χατζηδάκης-Πιερρακάκης: μια συνεργασία που έφερε 21 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 15:59

Χατζηδάκης-Πιερρακάκης: μια συνεργασία που έφερε 21 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 15:59

Η εξαιρετική προσωπική σχέση Χατζηδάκη -Πιερρακάκη έχει μεταφραστεί σε πολύ καλή συνεργασία των Υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η αρχή έγινε με τη χθεσινή ανακοίνωση 21 ψηφιακών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ που πλέον θα μπορούν να ολοκληρώνονται μέσω των ΚΕΠ. Σύντομα θα ανακοινωθούν αντίστοιχες υπηρεσίες μέσω ΚΕΠ και για τα κοινωνικά επιδόματα του ΟΑΕΔ.

Ομως τα καλύτερα έρχονται: η συνεργασία των δύο υπουργείων επεκτείνεται σε πολύ σημαντικούς τομείς για την εξυπηρέτηση των πολιτών και επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Μια σημαντική υπηρεσία που έρχεται προσεχώς είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω βιντεοκλήσης με τις υπηρεσίες myEFKA live και myOAED live. Η υπηρεσία ήδη λειτουργεί πιλοτικά στον ΟΑΕΔ. Ενώ σε προτεραιότητα μπαίνει ο σχεδιασμός ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης για τα άτομα με αναπηρία στα ΚΕΠΑ.

Βεβαίως ο πιο μεγάλος και πιο εμβληματικός στόχος για το Υπουργείο Εργασίας είναι η έκδοση ψηφιακά των συντάξεων. Αυτό έχει ξεκινήσει αλλά θέλει δουλειά ακόμα για να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι έχει θέσει ως προσωπικό στο­ίχημα του την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών από το Υπουργείο Εργασίας σε όλα τα επίπεδα. Όπως συχνά λέει στους συνεργάτες του: «Το υπουργείο Εργασίας μοιράζει χρήματα και κάνει σημαντικό  έργο για τους πολίτες αλλά με την κακή εξυπηρέτηση που έχει τους το βγάζει από τη μύτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...