223
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χατζηδάκης: Οι φτωχοί δεν θα μείνουν χωρίς ρεύμα στην κρίση του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 10:22
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χατζηδάκης: Οι φτωχοί δεν θα μείνουν χωρίς ρεύμα στην κρίση του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 10:22

Φτωχός άνθρωπος δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα αυτήν την περίοδο, αλλά δεν θέλουμε οι πονηροί να εκμεταλλευτούν την κρίση, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός είπε ότι «υπάρχουν ηλεκτρονικά αρχεία, μπορεί να γίνει διασταύρωση για τους μπαταχτσήδες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αυτοί δεν θα τύχουν καμιάς ειδικής μεταχείρισης.

» Αντίθετα, υπήρχε προηγουμένως και θα εξακολουθήσει να υπάρχει ανοχή για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα, είναι φτωχοί. Υπάρχει και από τη νομοθεσία σαφής κατεύθυνση γι αυτούς. Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι κάνουν περαιτέρω εκπτώσεις στις ευπαθείς ομάδες».

Ο υπουργός κάλεσε μάλιστα όσους έχουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο μηχανισμός εγγυοδοσίας που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των εταιριών ενέργειας. «Από ενέργεια δεν θα μείνουμε, εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μη μείνει το ταμείο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Δεν υπάρχουν μηχανές με χρήματα. Αν οι εταιρείες έχουν σημαντική μείωση στις εισπράξεις τότε θα έχουν θέμα στη ρευστότητα. Δημιουργούμε τον μηχανισμό εγγυοδοσίας, αλλά η Ελλάδα δεν είναι υπερδύναμη και η ΔΕΗ ήταν στην εντατική μέχρι πριν από λίγο καιρό».

Ο υπουργός ανέφερε ότι το πιο φιλολαϊκό μήνυμα σήμερα είναι αυτό της υπευθυνότητας, γι αυτό και «πηγαίνουμε όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις του συστήματος». Επανέλαβε εξάλλου ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να υπάρχει αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...