212
«Ποιος μπορεί, άραγε, να πιστέψει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το οκτάωρο σε μια χώρα της ΕΕ;» αναρωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης | Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια ακόμη πολιτική-θεατρική παράσταση

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2021, 16:50
«Ποιος μπορεί, άραγε, να πιστέψει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το οκτάωρο σε μια χώρα της ΕΕ;» αναρωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
|Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια ακόμη πολιτική-θεατρική παράσταση

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2021, 16:50

«Κωμικοτραγικά» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας αναφερόμενη στο νέο νομοσχέδιο και θέτει το ερώτημα: «Ποιος μπορεί, άραγε, να πιστέψει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το οκτάωρο σε μια χώρα της ΕΕ;».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «μια ακόμα πολιτικοθεατρική παράσταση», ενώ για τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για το νέο νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει: «Δεν έχουμε δικές μας πατέντες. Φέρνουμε ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν σε όλη σχεδόν την ΕΕ. Μπορεί ορισμένοι συνδικαλιστές να ενοχλούνται γιατί εισάγουμε ηλεκτρονικά μητρώα, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και γενικότερα μέτρα διαφάνειας στο συνδικαλισμό. Ενώ, επίσης καταργούμε τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες (ιδιώτες ή δημόσιο) και από κόμματα. Αν αυτό είναι το πρόβλημά τους, θα ήταν εντιμότερο να το πουν».

Για τις ρυθμίσεις αναφορικά με τις απεργίες, ο κ. Χατζηδάκης λέει μεταξύ άλλων ότι αποσκοπούν στη διαφάνεια, τους καθαρούς κανόνες, την ενίσχυση της αξιοπιστίας του συνδικαλισμού και ότι υπάρχει η πρόβλεψη της αστικής ευθύνης για όσους συνδικαλιστές παρανομούν καθώς όπως αναφέρει: «Αλλο απεργία και άλλο παρανομία».

Αναφερόμενος στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, κάνει λόγο για εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του εργαζομένου αλλά και εγγύηση για την αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News