252
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. Απηύθυνε κάλεσμα και στους αριστερούς ψηφοφόρους, λέγοντας ότι το θέμα είναι πλέον «αξιακό και όχι ιδεολογικό» | SOOC

Χατζηδάκης: «Ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας είναι ψεύτικος»

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 10:19
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. Απηύθυνε κάλεσμα και στους αριστερούς ψηφοφόρους, λέγοντας ότι το θέμα είναι πλέον «αξιακό και όχι ιδεολογικό»
|SOOC

Χατζηδάκης: «Ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας είναι ψεύτικος»

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 10:19

«Η κυβέρνηση παίρνει βραβείο και στον κυνισμό. Είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα και τα αντίθετα τους για μια χούφτα ψήφους». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζάδακης, κατηγορώντας τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο για τα όσα έχουν συμβεί στην οικονομία με τα περίφημα υπερπλεονάσματα όσο και για τη (μη) συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης είναι τα τρικ και τα κόλπα».

«Πρέπει να τελειώνουμε με το ψέμα και τον λαϊκισμό» επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας την αναγκαιότητα για «επανεκκίνηση» και νέα αρχή χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με αποφασιστικότητα και αληθινό πατριωτισμό.

«Βασανιζόμαστε λόγω κρατισμού και φόβου του πολιτικού κόστους των ενδεχόμενων αλλαγών», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι όσον αφορά την λειτουργία του κράτους, πρέπει πλέον να εφαρμοστούν κανόνες και νοοτροπίες που κυριαρχούν στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως ο κ. Χατζηδάκης, εκτίμησε πως «χώρος έκφρασης» στην ΝΔ υπάρχει και «για τους αριστερούς που καταλαβαίνουν πως δεν πάει άλλο».

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για εκλογική μάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, Κεντροδεξιάς και Αριστεράς αλλά το θέμα είναι πλέον «αξιακό και όχι ιδεολογικό ή πολιτικό».

«Μας ενδιαφέρει η πολιτική καθαρότητα ή το νέο ξεκίνημα;» διερωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει να τελειώνουμε με το ψέμα και τον λαϊκισμό».

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των διεργασιών για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, κάνοντας λόγο για «μη συμφωνία και ψεύτικο διαχωρισμό».

«Ο Τσίπρας μίλησε για ιστορική συμφωνία χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας. Αμέσως μετά αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για μη συμφωνία και πως ο διαχωρισμός είναι ψεύτικος», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News