325
| George Vitsaras / SOOC

Χατζηδάκης: Νέα πλατφόρμα ντελίβερι δημιουργεί 500 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 11:00
| George Vitsaras / SOOC

Χατζηδάκης: Νέα πλατφόρμα ντελίβερι δημιουργεί 500 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 11:00

Μια νέα εξέλιξη στην αγορά των εταιρειών διανομής φαγητού και άλλων προϊόντων, στη σκιά της υπόθεσης της efood, έδωσε την ευκαιρία στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να αντεπιτεθεί μετά τα όσα επιχείρησε να του προσάψει η αντιπολίτευση, η οποία απέδωσε σκόπιμα στον πρόσφατο εργασιακό νόμο τις κακές πρακτικές που παρατηρούνται.

Ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο απέκρουσε τις σε ένα μεγάλο βαθμό αβάσιμες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά επεσήμανε ότι το νέο πλαίσιο οδήγησε μια νέα συνεργατική πλατφόρμα που μπήκε στην ελληνική αγορά να δημιουργήσει θέσεις μισθωτής εργασίας με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

«Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μία διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του 2021, θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας!» ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη ο κ. Χατζηδάκης, για να συμπληρώσει:

«Η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας, που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος εργασιακός νόμος για τις πλατφόρμες. Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα “τεκμήρια” και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες».

Και ο υπουργός Εργασίας συνέχισε:

«Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι –ιδιαίτερα των ντελίβερι– έχουν έναν νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Rocket, υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού στην Ελλάδα, προχώρησε σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...