200
Με μένα υπουργό, το θέμα των συντάξεων θα λυθεί, δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης | ΙΝΤΙΜΕnews

Χατζηδάκης κατά γραφειοκρατών για τις συντάξεις: Ε όχι και να βγάζουμε γλώσσα στους ασφαλισμένους

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 15:14
Με μένα υπουργό, το θέμα των συντάξεων θα λυθεί, δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χατζηδάκης κατά γραφειοκρατών για τις συντάξεις: Ε όχι και να βγάζουμε γλώσσα στους ασφαλισμένους

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 15:14

Τελευταία προειδοποίηση για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στους γραφειοκράτες του υπουργείου, ξεκαθαρίζοντας σε αυστηρό τόνο ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τροπολογία για την καταβολή συγκεκριμένου αριθμού συντάξεων, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης (περισσότερα εδώ).

«Θα προβλέπεται μηχανισμός συμψηφισμού για όσους πάρουν κάτι που δεν το δικαιούνται. Λέω όμως κάτι για να το ακούσουν και οι γραφειοκράτες και όποιος άλλος εμπλέκεται. Ένα κράτος -όποιο κι αν είναι αυτό- το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για ένα, δύο τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια, δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από 40 κόσκινα για να τους δώσει έστω έναντι», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Το ξεκαθαρίζω και να το ακούνε και οι οποίοι γραφειοκράτες. Με μένα υπουργό αυτό αποκλείεται να γίνει. Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης για να συμπληρώσει στον ίδιο τόνο:

«Στο Δημόσιο αυτοί που περιμένουν να πάρουν σύνταξη και δεν θα πάρουν τη σύνταξη που προσδοκούν, είναι το 3% . Για αυτά τα ποσοστά θα μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...