208
Χατζηδάκης και Τσακαλώτος σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στη Βουλή. Και οι δύο εμφανίζονται ενισχυμένοι και σε προσωπικό επίπεδο από το εκλογικό αποτέλεσμα | SOOC/CreativeProtagon

Χατζηδάκης και Τσακαλώτος οι ρέκορντμαν των σταυρών

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 12:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/07/2019, 17:20
Χατζηδάκης και Τσακαλώτος σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στη Βουλή. Και οι δύο εμφανίζονται ενισχυμένοι και σε προσωπικό επίπεδο από το εκλογικό αποτέλεσμα
|SOOC/CreativeProtagon

Χατζηδάκης και Τσακαλώτος οι ρέκορντμαν των σταυρών

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 12:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/07/2019, 17:20

Πρώτοι σε σταυρούς πανελλαδικά για τα κόμματά τους εξελέγησαν δύο υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, μολονότι ο Νότιος είναι πολυπληθέστερος. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης πήρε τουλάχιστον 71.735 σταυρούς (σε ποσοστό ενσωμάτωσης αποτελεσμάτων στο 97,46%), γεγονός που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ επικρότησαν τον μετριοπαθή λόγο του και την χαμηλών τόνων εκστρατεία του.

Ετσι, ο έτερος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Αδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στη δεύτερη θέση με τουλάχιστον 67.966 σταυρούς.

Η επίδοση του κ. Γεωργιάδη όπως και αυτή της τρίτης Νίκης Κεραμέως (61.784) είναι πολύ καλύτερη από του πρώτου των πρώτων για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών ήταν και αυτός υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα και έχει λάβει τουλάχιστον 47.465 σταυρούς –επίδοση εντυπωσιακή για έναν πολιτικό που προσυπέγραψε μια σειρά σκληρά μνημονιακά μέτρα πλήττοντας τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση τού δίνει επιπλέον πόντους στο εσωκομματικό παιχνίδι που θα στηθεί το επόμενο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο και την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα.

Στον Βόρειο Τομέα καταγράφηκε και η υψηλότερη σταυροδοσία για υποψήφιο του Κινήματος Αλλαγής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε 9.816 σταυρούς.

Τέταρτος σε σταυρούς για τη Νέα Δημοκρατία πανελλαδικά είναι ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πρώτευσε  στο Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών με τουλάχιστον 59.440 ψήφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...