199
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζών | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χατζηδάκης: Η συμφωνία με τις τράπεζες συρρικνώνει την προστασία της α’ κατοικίας

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 10:27
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζών
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χατζηδάκης: Η συμφωνία με τις τράπεζες συρρικνώνει την προστασία της α’ κατοικίας

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 10:27

Κριτική στη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών για την πρώτη κατοικία άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας ότι στην πραγματικότητα οδηγεί σε συρρίκνωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η συμφωνία προβλέπει μια σειρά από «κόφτες», είπε την Παρασκευή ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Εδωσε μάλιστα ένα παράδειγμα, σύμφωνα με το οποίο άγαμος δανειολήπτης που έχει κατοικία με αντικειμενική αξία 150.000 ευρώ, αλλά ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ, δεν θα υπάγεται στην ρύθμιση.

Πρόσθεσε ακόμη ότι, με τη νέα συμφωνία, όσοι έχουν μπει στο νόμο Κατσέλη θα βγουν και θα ελεγχθούν από την αρχή.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι χρειάζεται σφαιρική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Η κυβέρνηση και η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να επεξεργαστούν γρήγορα τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ελάφρυνση των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια. Η καθυστέρηση να γίνει αυτό βλάπτει την οικονομία, όπως τόνισε.

Η ΝΔ, επισήμανε τέλος ο κ. Χατζηδάκης, από τον Οκτώβριο του 2016 έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για οριζόντια κουρέματα σε δάνεια βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είχε καταθέσει ακόμη αντίστοιχες προτάσεις για την επιτάχυνση του νόμου Κατσέλη και το διαχωρισμό των θυμάτων της κρίσης και των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...