280
Ο Κωστής Χατζηδάκης συνομιλώντας με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επεσήμανε ότι μεγάλο μέρος της εργατικής νομοθεσίας χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80 | ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Χατζηδάκης: Η εργατική νομοθεσία χρειάζεται ανανέωση

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 20:45
Ο Κωστής Χατζηδάκης συνομιλώντας με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επεσήμανε ότι μεγάλο μέρος της εργατικής νομοθεσίας χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Χατζηδάκης: Η εργατική νομοθεσία χρειάζεται ανανέωση

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 20:45

Η ευθυγράμμιση της εργατικής νομοθεσίας στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές και η απαλλαγή από παλαιότερες αγκυλώσεις που ουδεμία επαφή έχουν με την σημερινή πραγματικότητα, καθορίζουν την κατεύθυνση του εργασιακού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί την άνοιξη, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

«Θέλουμε να προσαρμοστούμε στις εξελίξεις και να αντιμετωπίσουμε αναχρονισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προσθέτοντας ότι μεγάλο μέρος της εργατικής νομοθεσίας χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80, όταν οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, χαρακτήρισε υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα του υπουργείου τις εκκρεμείς συντάξεις, και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί για την επιτάχυνση των διαδικασιών, σημειώνοντας ότι ειδικά στην καταβολή των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώνεται σημαντική πρόοδος.

Επικουρική ασφάλιση

Για το νομοσχέδιο που θα μεταρρυθμίζει το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζομένους και θα ακολουθήσει το εργασιακό, υπογραμμίστηκε από τον κ. Χατζηδάκη και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Πάνο Τσακλόγλου ότι δεν υπάρχει καμία ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, καθώς ο φορέας που θα διαχειρίζεται τους «ατομικούς κουμπαράδες» των νέων εργαζομένων που θα ενταχθούν στο καινούριο σύστημα θα είναι αμιγώς δημόσιος. «Ουσιαστικά μιλάμε για τη σύνδεση ενός σχετικά μικρού μέρους της σύνταξης του εργαζομένου με τον ίδιο και τις επιλογές που θα κάνει».

Η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Υποθέσεων Παυλίνα Καρασιώτου, μάλιστα, σημείωσε ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση «απαντά» στην επιθυμία πολλών ασφαλισμένων να πάρουν σύνταξη συνδεδεμένη με τις εισφορές που έχουν καταβάλει.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκε από την ΑΔΕΔΥ –μεταξύ άλλων- και η ένταξη ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων  (υγειονομικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ στις υπηρεσίες καθαριότητας κ.α.) στον κλάδο των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με τον κ. Χατζηδάκη να παραπέμπει στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσακλόγλου στη Βουλή για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...