273
Ο Κωστής Χατζηδάκης απαντά στην επίκαιρη ερώτηση για τον ΕΦΚΑ, στη Βουλή, την Παρασκευή | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χατζηδάκης για τον ΕΦΚΑ: Δεν δέχομαι ωχαδερφισμό και δεσποτική συμπεριφορά προς τους πολίτες

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 16:09
Ο Κωστής Χατζηδάκης απαντά στην επίκαιρη ερώτηση για τον ΕΦΚΑ, στη Βουλή, την Παρασκευή
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χατζηδάκης για τον ΕΦΚΑ: Δεν δέχομαι ωχαδερφισμό και δεσποτική συμπεριφορά προς τους πολίτες

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 16:09

Πριν λίγες ημέρες, στο κατάστημα του ΕΦΚΑ Αχαρνών, διαπιστώθηκε ένα κρούσμα κορονοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους. Το κατάστημα έκλεισε για προληπτικούς λόγους υγείας, αλλά κανένας δεν σκέφτηκε να ειδοποιήσει τους πολίτες που είχαν κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού για τις ημέρες που θα παρέμενε κλειστό.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή, όπου ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή, ήταν ιδιαίτερα καυστικός:

«Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού και δεν φιλοτιμήθηκε κάποιος να τους πάρει ένα τηλέφωνο να τους πει: “μην έρθετε μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε και θα σας ειδοποιήσουμε”. Δεν μπορεί να ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους και να λέμε ότι επειδή είμαστε υπουργοί, διοικητές, δημόσιοι υπάλληλοι, είμαστε μιας διαφορετικής κατηγορίας πολίτες, πιο ίσοι από τους υπόλοιπους και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους ελέγχους και τις ποινές που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε άλλος στην καθημερινότητά του», επεσήμανε ο υπουργός.

«Αισθάνομαι ότι είμαστε σύμμαχοι με την συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Ξέρω ότι έχουν μια σειρά από δυσκολίες να αντιμετωπίσουν. Εχω δει υπαλλήλους να στερούν χρόνο από την οικογένειά τους για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει και το φαινόμενο της αδιαφορίας. Με την ίδια ειλικρίνεια που λέω το ένα, λέω και το άλλο. Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή -και δεν θα γίνει από εμένα ποτέ- η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός, η γραφειοκρατική αντίληψη και η δεσποτική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες. Οπως είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου και με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, είμαι και με τους διευθυντές και τους απλούς υπαλλήλους. Είναι δύσκολες οι συνθήκες και γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...