390
Ο Κωστής Χατζηδάκης: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι με ένα κακό γείτονα καλύτερα να του μιλάς παρά να κόψεις κάθε επαφή» | IntimeNews

Χατζηδάκης: Δεν μπορεί να γίνεται εξωτερική πολιτική μέσω τηλεοράσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 18:15
Ο Κωστής Χατζηδάκης: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι με ένα κακό γείτονα καλύτερα να του μιλάς παρά να κόψεις κάθε επαφή»
|IntimeNews

Χατζηδάκης: Δεν μπορεί να γίνεται εξωτερική πολιτική μέσω τηλεοράσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 18:15

Τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά σχολίασε σε δύο ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε στο Πρακτορείο Fm 104,6 στον Κώστα Παπαδάκη και στον Alpha 98,9 στους δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου & Γιώργο Σμυρνή. 

Τα βασικά σημεία των συνεντεύξεων:

-Η Τουρκία χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένας κακός γείτονας. Παρακολουθούμε, συνεπώς, με προσοχή της δραστηριότητές της σε σχέση με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σημειώσει ότι σε όλα αυτά τα ζητήματα απαιτείται ενότητα, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Επιπλέον έχουμε ξεκαθαρίσει ήδη από τον περασμένο Μάιο ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε όλα αυτά και έχουμε μιλήσει για την ανάγκη κυρώσεων στην Τουρκία από την ΕΕ αν η Τουρκία δεν κάνει πίσω.

-Την πρωτοβουλία στο θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ τον έχει η Κυπριακή Κυβέρνηση και η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να είναι σε συντονισμό μαζί της. Το θέμα θα τεθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θα τεθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στη διάσκεψη κορυφής του ΕΛΚ αυτή την εβδομάδα. Θέλω όμως να σημειώσω ότι ο κ. Βέμπερ, ο υποψήφιος πρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ΕΛΚ μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία. Αυτό το υπογραμμίζω, διότι μέχρι προσφάτως ορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ότι δήθεν ο κ. Βέμπερ είναι ανθέλληνας. Είναι ο μόνος αυτή την ώρα, ο οποίος έχει μιλήσει ξεκάθαρα για κυρώσεις στην Τουρκία.

-Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο τηλεφώνημα στον κ. Μητσοτάκη. Δεν έχουμε κάποια περαιτέρω ενημέρωση. Δεν μπορεί να γίνεται η εξωτερική πολιτική μέσω τηλεοράσεων. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι την Κυριακή αυτό που έγινε είχε και ένα κάποιο προεκλογικό χρώμα. Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος. Πάντως ενώ συνεκλήθη εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, δεν ακολούθησε κάποια ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων και σίγουρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

-Η πολιτική μας απέναντι στην Τουρκία πρέπει να κινηθεί κυρίως σε τέσσερις άξονες: πρώτον, να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα. Διότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι με ένα κακό γείτονα καλύτερα να του μιλάς παρά να κόψεις κάθε επαφή και στο τέλος να σε αιφνιδιάζει κιόλας με τις όποιες κινήσεις του. Δεύτερον, να τεθεί το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και σας μίλησα για το ζήτημα των κυρώσεων. Τρίτον, να ενισχυθεί η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Και, τέταρτον, να στηριχθούν, ασφαλώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...