194
Το τεράστιο φορτηγό μισοβυθισμένο στα ρηχά: παραμένει μυστήριο τι προκάλεσε αυτό που βλέπουμε | ajc.com

Χάθηκαν 4.000 Hyunday και Kia όταν αναποδογύρισε φορτηγό πλοίο

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 17:25
Το τεράστιο φορτηγό μισοβυθισμένο στα ρηχά: παραμένει μυστήριο τι προκάλεσε αυτό που βλέπουμε
|ajc.com

Χάθηκαν 4.000 Hyunday και Kia όταν αναποδογύρισε φορτηγό πλοίο

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 17:25

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό όσο και τρομακτικό. Ενα εμπορικό πλοίο 71.000 τόνων και μήκους 200 μέτρων αναποδογύρισε μαζί με το φορτίο του κοντά στις ακτές της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ και έμεινε έτσι βυθισμένο από τη μία πλευρά.

Είχε μόλις αναχωρήσει από το λιμάνι του Μπρούνσβικ, αλλά ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να ανατραπεί κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Φαίνεται πάντως πιθανό ότι μετατοπίστηκε το φορτίο του.

Η ακτοφυλακή πρόλαβε και διέσωσε και τα 24 μέλη του πληρώματος (τα τέσσερα από αυτά εντοπίστηκαν την επόμενη ημέρα), δεν ήταν όμως εφικτό να διασωθεί το φορτίο που περιείχε πολλά ολοκαίνουρια αυτοκίνητα Hyundai και Kia.

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν δικά τους οχήματα στο πλοίο.

Αντιθέτως, το Reuters ανέφερε ότι το πλοίο μετέφερε πάνω από 4.000 οχήματα με προορισμό τη Μέση Ανατολή, αν και δεν διευκρίνιζε τη μάρκα ή ποια είναι η κατάστασή τους.

Το πλοίο αναποδογύρισε σε σχετικά αβαθή νερά // EPA/US COAST GUARD / HANDOUT

Οι αμερικανικές Αρχές προσανατολίζονται τώρα στην άντληση εκατοντάδων τόνων πετρελαίου που παραμένουν μέσα στις δεξαμενές. Επόμενο μεγάλο και δύσκολο έργο, η αποκόλληση και η απομάκρυνση του πλοίου.