502
H φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη που επελέγη από την αρχισυνταξία των Financial Times για τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ | FT

Χαρτοπόλεμος Πειραιώς – Κουμουνδούρου για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στους FT

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 18:17
H φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη που επελέγη από την αρχισυνταξία των Financial Times για τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ
|FT

Χαρτοπόλεμος Πειραιώς – Κουμουνδούρου για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στους FT

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 18:17

Αμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στη σπουδή της Κουμουνδούρου να βρει λάθη και εσκεμμένες παραλείψεις από την παρουσίαση της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Financial Times (διαβάστε τη ολόκληρη ΕΔΩ ). Eίχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία το γραφείο Τύπου της ΝΔ είχε απαλείψει συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου του κόμματος για την αντιμετώπιση της διαπλοκής στην Ελλάδα.

Στην απάντησή της η Πειραιώς αφού  ευχαριστεί -σε έντονα ειρωνικό τόνο- το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή της συνέντευξης στους FT που, όπως σημειώνεται, προδικάζουν σήμερα ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, συστήνει στους επιτελείς της Κουμουνδούρου να διαβάζουν καλύτερα τις ανακοινώσεις της ΝΔ πριν εκδώσουν τις δικές τους.

Γιατι εάν το έκαναν, τονίζεται, θα έβλεπαν ότι στο πρώτο δελτίο Τύπου που εξεδόθη για τη συνέντευξη, αναφέρεται επί λέξει ότι ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει «να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών».

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται λόγος για σουρεαλιστική ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε να ψέξει για λάθη και παραλείψεις τη ΝΔ.

Ανταπαντώντας με τη σειρά της, η Κουμουνδούρου συστήνει στη ΝΔ  «να μην υποτιμά τόσο προκλητικά τη νοημοσύνη όσων διαβάζουν τις ανακοινώσεις της».

«Είπε ο κ. Μητσοτάκης στους Financial Times ότι θα τελειώσει τη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών που κατέχουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικές ομάδες; Ναι, ή όχι; Είτε πρέπει η Ν.Δ. να διαψεύσει το δημοσίευμα των Financial Times, που έχει τη συγκεκριμένη αναφορά, είτε να το επιβεβαιώσει, αφού απέτυχε να το συγκαλύψει. Να το κρύψει πάντως δεν μπορεί, απαντώντας ‘άρες μάρες κουκουνάρες’ για άλλο σημείο του δημοσιεύματος των Financial Times και όχι για το επίμαχο στο οποίο και αναφερόμαστε», σημειώνεται σε νεότερη ανακοίνωση στην οποία επισυνάπτεται εκ νέου το επίμαχο  απόσπασμα από τη συνέντευξη στους FT:

Mr Mitsotakis said he would put a stop to diaploki [entanglement], a tradition of cosy relationships between senior politicians and so-called “oligarchs”, wealthy businessmen who acquire media outlets and football clubs as a tool for winning favours. “I’d make it very clear to the business community, the law is the law and things are going to change,” he said. “I’d tell them, I’m going to make your lives easier, I’m going to lower taxes, I’ll help you get liquidity but you have to pay your taxes, invest in this country and not expect to get preferential treatment by buying a television station.”

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι το γραφείο Τύπου της ΝΔ παρέλειψε σκόπιμα το συγκεκριμένο κομμάτι από το δελτίο Τύπου της συνέντευξης για να μην ενοχλήσει, ωστόσο όπως υπογραμμίζεται το περίεργο θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να τολμήσει να πει μέσα στη χώρα ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή.

«Τους λέει κάτι η ΔΕΠΑ;»

Αν ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη διαπλοκή, μήπως «έχουν κάτι να απαντήσουν επιτέλους για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Λαυρεντιάδη ή και αυτές οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας διέλαθαν της προσοχής τους;» ήταν η πληρωμένη απάντηση της Πειραιώς στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...