338
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης | INTIMEnews

Χάρης Θεοχάρης: Το κακό στη Χαλκιδική πέρασε, ας μην διακόψουν τις διακοπές τους οι τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 11:19
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
|INTIMEnews

Χάρης Θεοχάρης: Το κακό στη Χαλκιδική πέρασε, ας μην διακόψουν τις διακοπές τους οι τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 11:19

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της φονικής καταστροφής στη Χαλκιδική , με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και συναφών τομέων να μετρούν τις πληγές τους.

Σε δηλώσεις του το πρωί στην ΕΡΤ1, ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους τουρίστες που επέλεξαν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους.

Ο κ. Θεοχάρης μετέβη στην Χαλκιδική στην πληγείσα περιοχή ενώ πρόκειται να επισκεφθεί τους τραυματίες που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους τουρίστες, η θεομηνία έχει περάσει. Δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος και λόγος ανησυχίας. Δεν υπάρχει λόγος οι τουρίστες ούτε να διακόψουν τις διακοπές τους, ούτε να να τις αναβάλλουν όσοι έχουν προγραμματίσει να έρθουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δεν είχαμε ζημιές σε κτίρια αλλά σε εξωτερικές κατασκευές και υποδομές», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης για να συμπληρώσει: «έχουμε επικοινωνήσει με τους αρμοδίους ώστε να υπάρξει άμεσος έλεγχος όλων των επιχειρήσεων τουρισμού στην περιοχή».

Ο  κ. Θεοχάρης ήλθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο ο οποίος και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που υπάρχει και τις ζημίες που καταγράφονται, επιβεβαιώνοντας πώς δεν υπάρχουν ζημιές σε κτιριακές υποδομές διανυκτέρευσης.

«Δεν υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά τη διαμονή των τουριστών», διαβεβαίωσε από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος

«Το μήνυμα που πρέπει να βγει προς τα έξω αυτήν τη στιγμή είναι ότι “η Χαλκιδική μπορεί”, καθώς γίνονται εντατικές προσπάθειες να αποκατασταθούν οι ζημιές από ένα ομολογουμένως ακραίο καιρικό φαινόμενο που χτύπησε την περιοχή» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τάσιος.

«Αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε,  «δεν είναι της παρούσης να συζητάμε άλλα θέματα, καθώς ο τρόπος που διαχειριζόμαστε κρίσεις δεν αφορά μόνο τη Χαλκιδική αλλά συνολικά τη χώρα».

Σε κάθε περίπτωση, όταν υπάρχει προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα από τις Αρχές, οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να την λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, υπογράμμισε.

«Γίνεται ένας σημαντικός αγώνας αυτήν τη στιγμή. Να σημειωθεί ότι ο νομός έχει μπει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μπορούν όσοι έχουν ζημίες να τις δηλώσουν για να αποκατασταθούν σταδιακά», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...