299
O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης | ΕΡΤ/YouTube

Χαρδαλιάς: Το κερί μας στην εκκλησία θα το ανάψουμε όταν τελειώσει η κρίση

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 18:44
O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης
|ΕΡΤ/YouTube

Χαρδαλιάς: Το κερί μας στην εκκλησία θα το ανάψουμε όταν τελειώσει η κρίση

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 18:44

«Δεν πρέπει να διακυβευθεί η εθνική προσπάθεια, το κερί μας θα το ανάψουμε όταν τελειώσει αυτή η πρωτοφανής κρίση και προς το παρόν θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

Ηταν το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νϊκου Χαρδαλιά, προς τους πιστούς εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας αναφορικά με την πιστή τήρηση των οδηγιών αποφυγής συγχρωτισμού στους ιερούς ναούς, οι οποίες  έχουν δοθεί από Εκκλησία και Πολιτεία.

«Η Εκκλησία με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητα έδωσε κατευθύνσεις προς τους πιστούς εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας», σημείωσε ο υφυπουργός και οι ναοί, πρόσθεσε, θα είναι ανοιχτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο για ορισμένες ώρες και αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.

Οι ναοί μας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς, επανέλαβε πολλές φορές κατά την ενημέρωση της Πέμπτης ο κ. Χαρδαλιάς, προς αποφυγή τυχόν παρερμηνειών (δείτε εδώ και τις διευκρινίσεις της Ιεράς Συνόδου που είχαν προηγηθεί).

Η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα, τους αποτρέπει. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοικτές για τους πιστούς και αυτό είναι το νόημα των κεκλεισμένων των θυρών τελέσεων της θείας λειτουργίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Οσο για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που προς στιγμήν προκάλεσε αναστάτωση για το άνοιγμα των εκκλησιών τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας, διευκρίνισε -όπως νωρίτερα έκανε και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης Ιερόθεος- πως δεν είναι έγγραφο προτρεπτικό προς τους πιστούς, αλλά απευθύνεται  μόνο στους μητροπολίτες.

«Οι ναοί μας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι σε κατ’ οίκον προσευχή», επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς, καλώντας όλους να ακολουθήσουν την προτροπή της Ιεράς Συνόδου.

Εξάλλου οπως είπε, η  ατομική προσευχή δεν προβλέπεται σε κανέναν από τους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...